Αύξηση των μετακινούμενων Αστυνομικών και Αξιωματικών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Αύξηση των μετακινούμενων Αστυνομικών και Αξιωματικών  προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Ζητά με ερώτηση προς τον Υπουργό

Προστασίας του Πολίτη
ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων Αστυνομικών και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, ενόψει της επερχόμενης περιόδου μεταθέσεων Αστυνομικών και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κρίνεται απαραίτητη η περεταίρω στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η οποία τα τελευταία χρόνια καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του νομού με περιορισμένες δυνάμεις.
Πιο αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ελάχιστα έχει ενισχυθεί με μεταθέσεις Αστυνομικών και Αξιωματικών. Είναι αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία, ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και οι αυξημένες ανάγκες στην πρωτεύουσα στενεύουν τα περιθώρια μετακίνησης Αστυνομικών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, όπως είναι ο Βόλος.
Είναι απολύτως κατανοητός και ο καθημερινός αγώνας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρών και τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα δικαιώνουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.
Σε κάθε περίπτωση η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αποδυναμωμένη τα τελευταία χρόνια, καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα άκρως απαιτητικό έργο. Η αστυνόμευση ενός μεγάλου αστικού πολεοδομικού συγκροτήματος που αντιστοιχεί στον 6ο πληθυσμιακό Δήμο της χώρας, όπως είναι ο Βόλος, τα τρία νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) με μεγάλες τουριστικές ροές και συγκοινωνιακά προβλήματα, οι δύο ορεινοί όγκοι (Πήλιο και Όθρυς) με μεγάλες δυσκολίες προσβασιμότητας, τα τρία σωφρονιστικά καταστήματα και πλήθος άλλων παραγόντων αυξάνουν κατακόρυφα τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, για όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση.       
Τούτων δοθέντων και στο πλαίσιο των υφιστάμενων δυνατοτήτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ενόψει της επερχόμενης περιόδου μεταθέσεων Αστυνομικών και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας προτίθεται να αυξήσει τον πενιχρό αριθμό των μετακινούμενων Αστυνομικών των προηγούμενων ετών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας;» καταλήγει η ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου.