Βασ. Φυτιλής: Η ανάδειξη του νέου πολιτικού φορέα. Γιατί ο Γ. Καμίνης

Βασ. Φυτιλής: Η ανάδειξη του νέου πολιτικού φορέα. Γιατί ο Γ. Καμίνης

Του  Βασίλη  Φυτιλή, δικηγόρου

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
ΓΙΑΤΙ  Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ
Το διακύβευμα του εγχειρήματος  της 12/11/2017 και 19/11/2017 εάν χρειασθεί, είναι πολύ σημαντικό, για τη πολιτική ζωή της  χώρας. Από το αποτέλεσμά  του, θα εξαρτηθεί  εάν θα μπορέσει ο πολιτικός χώρος που κινείται από το κέντρο μέχρι και την ανανεωτική αριστερά, να  αποκτήσει  ενιαία έκφραση.  Η επιτυχία  του εγχειρήματος, πρώτιστα  έγκειται  στη συμμετοχή των πολιτών. Η μαζική συμμετοχή του, θα  αποδείξει  ότι ενδιαφέρει  αυτό που γίνεται , τη κοινωνία.
Γι΄αυτό και ανεξάρτητα από την επιλογή του πολίτη στα πρόσωπα, είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του σ΄αυτή τη πρόσκληση. Η  συμμετοχή  θα  αποτελέσει την απαρχή στο νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Αυτή θα επιβάλλει την ενότητα .
Προσωπικά  στηρίζω  την υποψηφιότητα  του Γ. Καμίνη, γιατί:
1.-Ενώνει και μεγαλώνει  τη παράταξη
-΄Εχει  αποδείξει ότι μπορεί  να  απευθυνθεί σε  πολίτες  που κινούνται  σε  ευρύτατα κοινωνικά  στρώματα.
-Δεν  ανήκει σε  εσωκομματικά  στρατόπεδα και έχει μείνει έξω από άσκοπες  τριβές και συγκρούσεις  που έχουν τραυματίσει τη παράταξη.
-Είναι αυτός, που μπορεί  να φέρει  στη παράταξη ευρύτερες  προοδευτικές  δυνάμεις, που σήμερα  απέχουν. Μπορεί να επανεντάξει αυτούς που έχουν επιλέξει συνειδητά  το κομματικό περιθώριο και έχουν αποστασιοποιηθεί , εξαιτίας των σκληρών κομματικών μηχανισμών εξουσίας.
-Η θητεία  του ως  Δήμαρχος  Αθήνας, και προηγουμένως η  ευρεία  αποδοχή του, ως  Συνήγορος του πολίτη για 12 χρόνια, το αποδεικνύουν.
-Είναι εκείνος  που μπορεί να επανασυνδέσει τη παράταξη με  την κοινωνία και να μετατρέψει ξανά τον προοδευτικό  πόλο σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
2. Δίνει και κερδίζει μάχες.
-Είναι ο μόνος που κατάφερε να  νικήσει τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 πέτυχε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Αθήνα, μετά  από σχεδόν δύο δεκαετίες συντηρητικής  διοίκησης και το 2014 εκφράζοντας  μια πλατιά  κοινωνική συμμαχία, υπερίσχυσε  του  σαρωτικού  κύματος  του ΣΥΡΙΖΑ  και επανεκλέχθηκε.  Εν μέσω  της πιο βαθιάς κρίσης, κατάφερε  να κάνει το Δήμο Αθηναίων ένα θετικό παράδειγμα για  τη χώρα. Μετέτρεψε  το εκατομμυρίων χρόνιο έλλειμμα  σε πλεόνασμα, χωρίς επιβαρύνσεις  των πολιτών.
3.΄Εχει πολιτικό σχέδιο
Μπορεί να  βγάλει τη παράταξη από το αδιέξοδο των κραυγών , των εύκολων συνθημάτων  και του ανώφελου διχασμού. Η Ελλάδα  έχει ανάγκη από την επιστροφή στη πραγματική πολιτική, με όρους και προϋποθέσεις που θα  διασφαλίζουν τη κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα , την ελευθερία και τη δημοκρατία για όλους.
4.  Είναι πολιτικά  συνεπής με σαφές  ιδεολογικό πρόταγμα.
Είναι βαθιά προοδευτικός και βαθιά  δημοκράτης. Με  τη στάση του στο προσφυγικό τίμησε  τις διεθνείς υποχρεώσεις  του, υπηρέτησε  το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία της πόλης  του. Με  το κοινωνικό δίχτυ που άπλωσε  στην Αθήνα, για  26.000 ανθρώπους συνέβαλε  αποφασιστικά  στη συνοχή της.
Γιατί σταθερός άξονας  της πολιτικής  του παρουσίας, είναι η πίστη του  στο διάλογο, τη δημοκρατία, τη πολιτική με ήθος, αρχές , αξίες  και διακριτό προοδευτικό πρόσημο.
Συμμετοχή λοιπόν για  την επιτυχία  του σημαντικού πολιτικά  εγχειρήματος.