Βοτανικός Κήπος στην Όθρυ: Ξεκίνησε η περίφραξη και η πυρασφάλεια

Βοτανικός Κήπος στην Όθρυ: Ξεκίνησε η περίφραξη και η πυρασφάλεια

Δόθηκε η έγκριση και ξεκίνησαν οι εργασίες την Πέμπτη 17 Ιουνίου, για τον Βοτανικό Κήπο

στην Όθρυ με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Το έργο ξεκίνησε να διενεργείται σύμφωνα με το νόμο σε μία δασική έκταση 60 στρεμμάτων με σκοπό τη δημιουργία του δρόμου, της περίφραξης του Βοτανικού Κήπου και της πυρασφάλειας.
Η έναρξη δημιουργίας ενός Βοτανικού Κήπου στην Όθρυ προήλθε από τον Επίκουρο Καθηγητή Ανθοκομίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Χρήστου Λύκα , στα πλαίσια ξενάγησής του στην περιοχή από τον κ. Ηρακλή Παυλίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου στον Αλμυρό «Κέντρο Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Όθρυος».
Ο κ. Παυλίδης, δημιουργώντας εξ ολοκλήρου με δική του πρωτοβουλία τον Σύλλογο, θέλησε να στηρίξει σθεναρά την προσπάθεια του Πανεπιστημίου για τον Βοτανικό Κήπο, που συμπλήρωσε την επιθυμία και του ιδίου και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική στήριξη και βοήθεια από πουθενά, παρά μόνο από χορηγούς, που ο ίδιος προσέγγισε και εν τέλει συνεργάστηκε. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια επίμονων προσπαθειών, Σύλλογος και Πανεπιστήμιο συνεργάζονται άρρηκτα κάτω από ένα μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου της περίφραξης για τον Βοτανικό Κήπο, τη διαμόρφωση του χώρου και την παράδοσή του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ο Σύλλογος, ο οποίος δρα και κινείται κατ’ εντολή του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του Καθηγητή κ. Λύκα, δηλώνει ότι θα αναλάβει να βρει τους χορηγούς που θα στηρίξουν τη συνέχιση του έργου του Πανεπιστημίου, ώστε να παραδοθεί και να διαχειριστεί από τους αρμόδιους αναλόγως. Μάλιστα, στα πλαίσια αυτής της στήριξης καλεί τους συμπολίτες όλου του Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά για τα υλικά της περίφραξης και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κέντρο Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Όθρυος» ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Λύκα, Επίκουρο Καθηγητή Ανθοκομίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ για την υπομονή του». Ευχαριστεί επίσης, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την άμεση στήριξη της ιδέας του έργου του Βοτανικού Κήπου και παλιότερα, στη γέννηση της ιδέας, αλλά και στο σήμερα, πέντε σχεδόν χρόνια μετά που το έργο αρχίζει να υλοποιείται και η οποία παρευρέθηκε και στις εργασίες του.
Για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977594081.

www.magnesianews.gr