Βρετανία: Ζευγάρι βασάνιζε παιδιά – Τα τάιζαν σαπούνι, τα ανάγκαζαν να κάνουν καυτά ντους

Βρετανία: Ζευγάρι βασάνιζε παιδιά – Τα τάιζαν σαπούνι, τα ανάγκαζαν να κάνουν καυτά ντους

Τα παιδιά είχαν φτάσει σε σημείο να το σκάνε τη νύχτα από το σπίτι και να περπατούν μεγάλες αποστάσεις, ψάχνοντας για φαγητό σε κάδους έξω από σούπερ μάρκετ.
Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η νέα υπόθεση κακοποίησης παιδιών από ζευγάρι, οι οποίοι – μεταξύ άλλων – τα άφηναν να λιμοκτονούν, ταΐζοντάς τα σαπούνι.

Οι δύο τους καταδικάστηκαν, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο με τους ισχυρισμούς τους ότι τα παιδιά έλεγαν ψέματα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη Daily Mail, η Cheryl Pickles, 35 ετών, και ο Andrew Hadwin, 39 ετών, από το Bowburn, County Durham, κρίθηκαν ένοχοι στο Teesside Crown Court για πολλαπλές κατηγορίες κακοποίησης σε βάρος παιδιών, καθώς μεταξύ των πρακτικών τους ήταν το να τα υποβάλλουν σε καυτά ντους, να τα αφήνουν νηστικά, και να τα ταΐζουν σαπούνι.

Μάλιστα, τα παιδιά είχαν φτάσει σε σημείο να το σκάνε τη νύχτα από το σπίτι και να περπατούν μεγάλες αποστάσεις, ψάχνοντας για φαγητό σε κάδους έξω από σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει γνωστή η σχέση του ζευγαριού με τα παιδιά, και αν αποτελούσαν βιολογικά παιδιά τους ή αν για κάποιον άλλο λόγο είχαν τα παιδιά υπό την επίβλεψή τους.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι ανήλικοι εκμυστηρεύτηκαν τα όσα συνέβαιναν σε «έμπιστο ενήλικα», όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο οποίος προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Όταν οι Pickles και Hadwin ενημερώθηκαν για την καταγγελία, πλαστογράφησαν επιστολές οι οποίες είχαν δήθεν γραφτεί από τα παιδιά, και οι οποίες ανέφεραν ότι «Λυπούμαστε, είπαμε ψέματα», και συνέχιζαν να εξηγούν ότι είχαν δήθεν επινοήσει τους ισχυρισμούς εναντίον του ζευγαριού.

Το σχέδιο του ζευγαριού, ωστόσο, απέτυχε, αφού γραφολόγος απέδειξε ότι οι επιστολές ήταν ψεύτικες, και είχαν γραφτεί από τους ίδιους, με το ζευγάρι τελικά να καταδικάζεται μετά από μία μακρά δίκη για κακοποίηση των παιδιών κατ’ εξακολούθηση. Η ποινή τους αναμένεται να γίνει γνωστή τον Απρίλιο, ενώ αναμένεται και οι δύο να εκτίσουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη των παιδιών
Η φρικιαστική υπόθεση έγινε γνωστή το 2018, μετά τη σχετική καταγγελία, και έκτοτε ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση από την αστυνομία του Durham, η οποία διήρκησε 4 χρόνια, και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μάρτυρες.

Στη διάρκεια αυτής, προέκυψε ότι οι Pickles και Hadwin κακοποιούσαν επανειλημμένα παιδιά, στερώντας τους το φαγητό και αναγκάζοντάς τα να τρώνε σαπούνι, κλειδώνοντάς τα σε ντουλάπες, και υποβάλλοντάς τα σε καυτά μπάνια, ενώ σε μία περίπτωση δε δίστασαν να «κρεμάσουν» ένα τρομοκρατημένο παιδί τους από γέφυρα αυτοκινητόδρομου.

Τα βασανιστήρια, όμως, δεν τελείωναν εκεί, αφού το ζευγάρι έπαιρνε φαγητό από έξω, και ανάγκαζαν τα υποσιτισμένα παιδιά να τους παρακολουθούν να το τρώνε.

Η δίκη του ζευγαριού διήρκησε επτά εβδομάδες, με τον Hadwin να κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για τρεις περιπτώσεις βιασμού ενός μικρού κοριτσιού, σε παρελθόντα χρόνο.

Τελικά ο Hadwin καταδικάστηκε για τις προαναφερθείσες κατηγορίες βιασμού, 7 κατηγορίες παραμέλησης, αλλά και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, ενώ η Pickles κρίθηκε ένοχη για πέντε κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Η ποινή για το ζευγάρι αναμένεται να γίνει γνωστή στις 28 Απριλίου, με τους ίδιους να παραμένουν προφυλακισμένοι.

πηγή in.gr