Βόλος: Ανησυχία για τη διασπορά κορωνοϊού από τα νέα κρούσματα – Ήρθε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Βόλος: Ανησυχία για τη διασπορά κορωνοϊού από τα νέα κρούσματα – Ήρθε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες του Βόλου, από τα συνεχιζόμενα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία εντοπίζονται και επιβεβαιώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Πρώτα προέκυψε το θετικό κρούσμα της 40χρονης κομμώτριας από την συνοικία της Αγίας Άννας και ακολούθησαν με λίγες ημέρες διαφορά μία 81χρονη γυναίκα και ένας 17χρονος, κρούσματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους.

Προβληματισμό όμως δημιουργεί στους ειδικούς του ΕΟΔΥ η εμφάνιση ενός “ορφανού” κρούσματος. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το TheNewspaper.gr χθες το απόγευμα πρόκειται για μία 25χρονη γυναίκα, η οποία προσήλθε με ήπια συμπτώματα στο Πολυιατρείο της ΑΝΑΣΣΑ για να υποβληθεί σε τεστ COVID-19 και προέκυψε θετικό, παρότι εκκρεμεί η επιβεβαίωση και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η γυναίκα, που φέρεται να εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία ανησυχεί τους επιστήμονες, κυρίως λόγω της φύσης της εργασίας της, καθώς πιθανολογείται οτι ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φτάνει στον Βόλο, και θα έχει πολλή δουλειά, καθώς θα πραγματοποιήσει ιχνηλάτιση στις επαφές της 25χρονης γυναίκας, αλλά και επαναληπτικά τεστ στα μέλη της οικογένειας της 40χρονης και της 81χρονης για να επιβεβαιωθεί οτι κανείς τους δε νοσεί, μετά την παρέλευση πέντε ημερών από τα πρώτα τεστ, τα οποία είχαν βγει αρνητικά.

Παράλληλα, να σημειωθεί οτι ιχνηλάτιση διεξάγεται από χθες και στη Σκόπελο, μετά τον εντοπισμό μίας 75χρονης Αθηναίας, η οποία κάνει διακοπές στο νησί και βρέθηκε θετική στον COVID-19. Καλά στην υγεία του, συνεχίζει να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο 35χρονος άνδρας από τη Σκόπελο, ο οποίος εργάζεται σε ξενοδοχείο της περιοχής, χωρίς να έχει συμπτώματα, ενώ το δεύτερο τεστ έδειξε χαμηλό ιικό φορτίο.

Πάντως, η Μαγνησία εχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εκφράζεται η σχετική ανησυχία για εξάπλωση των κρουσμάτων, ενώ μέχρι πριν από μία εβδομάδα βρισκόταν ανάμεσα στις “καθαρές” περιοχές με ελάχιστα κρούσματα του φονικού ιού.

Πάντως, επιδημιολόγοι μιλώντας στο TheNewspaper.gr είναι καθησυχαστικοί λέγοντας πως η κατάσταση ελέγχεται πλήρως και γίνονται σε πρώτο χρόνο όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ΕΟΔΥ για τον άμεσο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Πηγή: wwww.thenewspaper.gr