Βόλος: Ανταλλαγή πυρών και ένταση μεταξύ Ρομά στο Αλιβέρι για ένα οικόπεδο – Συλλήψεις

Βόλος: Ανταλλαγή πυρών και ένταση μεταξύ Ρομά στο Αλιβέρι για ένα οικόπεδο – Συλλήψεις

Συνεχίστηκε και χθες η διαμάχη μεταξύ

δύο οικογενειών στο Αλιβέρι για κτηματικές διαφορές με εντάσεις και πυροβολισμούς. Η αστυνομία κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις με τη συνδρομή αστυνομικών και από άλλες περιοχές για να διατηρήσει την τάξη ενώ έγιναν και 30 προσαγωγές και σύμφωνα με πληροφορίες από αυτούς συνελήφθησαν οι έξι. Η ένταση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν και πάλι ακούστηκαν πυροβολισμοί και έγιναν συλλήψεις με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται χθες στον εισαγγελέα που τους όρισε δικάσιμο.

Επέστρεψαν σπίτια τους αλλά η ένταση ήταν μεγάλη και πάλι υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών αλλά και Ρομά που ήλθαν από άλλες περιοχές για να στηρίξουν τη  μία ή τη άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες οι αψιμαχίες ξεκίνησαν γύρω στις 5 το απόγευμα με την περιοχή να αναστατώνεται από πυροβολισμούς και την κατάσταση να ξεφεύγει με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν απέκλεισαν την περιοχή στήνοντας μπλόκα στις εισόδους και εξόδους του οικισμού αλλά και εντός του οικισμού. Τελικά προσήχθησαν 30 άτομα, εκ των οποίων μόνο κάποιοι συνελήφθησαν και οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

www.volos.ert.gr