Βόλος: Προφυλακίστηκαν οι δύο για τη ληστεία σε καπνοπωλείο στη Νέα Ιωνία

Βόλος: Προφυλακίστηκαν οι δύο για τη ληστεία σε καπνοπωλείο στη Νέα Ιωνία

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για τη θρασύτατη ληστεία την περασμένη Πέμπτη σε γνωστό καπνοπωλείο – καφέ στην Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία, μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, που συνιστά επιτυχία για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο ημεδαποί ηλικίας19 και 34 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 22 ετών, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σε βάρος του 19χρονου ημεδαπού και του22χρονου Αλβανού η Εισαγγελία Βόλου είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και σε βάρος του 34χρονου ημεδαπού για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού και για βία κατά των υπαλλήλων.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, ο 19χρονος ημεδαπός και ο 22χρονος Αλβανός (κατηγορήθηκε και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς στην κατοχή του βρέθηκε κάνναβη βάρους 111 γραμμαρίων), που ήταν εκείνοι που εισέβαλαν στο κατάστημα με κράνη για να διαπράξουν τη ληστεία με λεία 1.400 ευρώ κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι δύο δράστες κρίθηκαν προφυλακιστέοι παρά το γεγονός ότι ζήτησαν «συγγνώμη» για την πράξη τους και παρακαλούσαν για μία δεύτερη ευκαιρίαα κόμη και δακρύζοντας, λέγοντας ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Αντίθετα ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο 34χρονος ημεδαπός, που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια της ληστείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι εκείνος δεν γνώριζε τίποτα για τη ληστεία. «Βγήκα για βόλτα και συνάντησαν τους δύο άλλους. Δεν γνώριζα το παραμικρό», φέρεται να είπε απολογούμενος.

Για την άσκηση βίας κατά των υπαλλήλων, καθώς την ώρα της ακινητοποίησής του σε παραλία της Αφήσσου επιτέθηκε με χέρια – πόδια κατά αστυνομικών, ισχυρίστηκε πως αισθάνθηκε αδικημένος για τη σύλληψη γιατί δεν είχε διαπράξει τίποτα.

www.thessaliatv.gr