Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown -Οποια επιχείρηση διαφωνεί ας γίνει μεικτή

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown -Οποια επιχείρηση διαφωνεί ας γίνει μεικτή

Μήνυμα στις επιχειρήσεις που διαφωνούν με τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι μπορούν να επιλέξουν να είναι μεικτές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα για τους χώρους διασκέδασης μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Θυμίζουμε ότι μετά τις 15 θα αλλάξουν όλα όσα γνωρίζουμε, με τα καταστήματα να χωρίζονται σε αυτά που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και τα μεικτά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ και ξεκαθάρισε ότι σε μια περίοδο πανδημίας δεν είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζονται όλα τα μέτρα με άρνηση. Σημείωσε ότι όταν ο ιός είναι ακόμα εδώ θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Για όσους επιχειρηματίες διαφωνούν με το μέτρο, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι αν το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν τα μαγαζιά τους ως «μεικτά» προκειμένου να δέχονται και άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα και το υπουργείο δε θα δεχτεί να μπαίνει περισσότερος κόσμος από το επιτρεπτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει λουκέτο σε αυτά τα μαγαζιά.
«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, επανέλαβε για άλλη μια φορά. «Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας», ήταν τα λόγια του.

Για την πορεία του εμβολιασμού τόνισε ότι πλέον όλες οι ηλικίες μπορούν να βρουν το εμβόλιο που θέλουν. Οι νέοι μπορούν να εμβολιαστούν και μετά να πάνε για διακοπές χωρίς περιορισμούς. Όπως τόνισε όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο είναι περισσότερο ασφαλείς και μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα.

Τέλος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι ένα λεπτό ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει η επιτροπή βιοηθικής.

Πηγή: iefimerida.gr