Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Τους έδεναν σε κρεβάτια και καλοριφέρ, τους είχαν υποσιτισμένους», λέει εργαζόμενη

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Τους έδεναν σε κρεβάτια και καλοριφέρ, τους είχαν υποσιτισμένους», λέει εργαζόμενη

Συγκλονίζουν μαρτυρίες σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετώπιζαν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στο Κορυδαλλό.

Κάτοικος της περιοχής, κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για τις άσχημες συμπεριφορές που αντιμετώπιζαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο, το οποίο ακόμη και σήμερα βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία.

Το γηροκομείο θα κλείσει, λέει κάτοικος της περιχής
«Εγώ σαν γείτονας που μένω εδώ στην περιοχή, βλέπαμε ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νοσοκομείου γέμισε, με ασθενοφόρα να φέρνουν συνέχεια ηλικιωμένους. Ομως μετά το πέρας του πρώτου χρόνου, βλέπαμε να εξέρχονται από το νοσοκομείο φέρετρα, μέρα μεσημέρι. Το γηροκομείο λειτουργούσε περίπου 5 χρόνια, όχι πολύ καιρό», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σε ερώτηση γιατί δεν γινόταν κάτι τόσο καιρό αφού είχαν γίνει περισσότερες από πέντε καταγγελίες στην αστυνομία, ο κάτοικος της περιοχή τόνισε, ότι «δεν είχαμε δει ποτέ την αστυνομία να έρχεται στο παρελθόν. Τώρα 4-5 μέρες που έχουν έρθει εδώ οι αστυνομικοί, μάλλον θα κλείσουν το γηροκομείο. Δεν επιτρεπόταν με κανέναν να έχει επικοινωνία με τους ασθενής. Παίρνουν σιγά-σιγά τους ηλικιωμένους και τους μεταφέρουν σε άλλες δομές. Το γηροκομείο θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλειτουργήσει».

Τι ανέφερε πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου
Εργαζόμενη του γηροκομείου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τόνισε σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην δομή: «Εγω εργάστηκα για σύντομο χρονικό διάστημα εκεί. Ολα όσα βίωσα ήταν αξιολύπητα, οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων ήταν θλιβερές. Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν και ασθενείς με ελλιπής φαρμακευτική αγωγή. Τους έδεναν τόσο στα κρεβάτια, όσο και στα καλοριφέρ, με την δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι ήταν επιθετικοί».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν τα παιδιά επισκέπτονταν του γονείς στο γηροκομείο, η πρώην εργαζόμενη της δομής απάντησε σχετικά: «Οσο ήμουν εκεί οι επισκέψεις επιτρέπονταν από 5 μέχρι 8 το απόγευμα, και υπήρχε πίεση στο προσωπικό έτσι ώστε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια, για να μην υπήρχε η παραμικρή υποψία του τι συνέβαινε εκεί. Μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι δεμένοι και μετά κατά το επισκεπτήριο τους έλυναν. Δυστυχώς η διοίκηση του γηροκομείου πρόβαινε σε τέτοιες συμπεριφορές εναντίον των τροφίμων. Μέλη της διοίκησης έδεναν τους τρόφιμους. Είμαι έτοιμη να καταθέσω για όλα όσα συνέβαιναν εκεί».

πηγή iefimerida.gr