Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: “ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΛΕΚΑ ΓΕΡΟΥΚΗ”

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: “ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΛΕΚΑ ΓΕΡΟΥΚΗ”

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
“ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΛΕΚΑ ΓΕΡΟΥΚΗ”
                                                                                 
Αγαπημένη μας φίλη και συνάδελφε Αλέκα,
Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στενοχώρια από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον θάνατό σου και πρέπει να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Φεύγεις νέα έχοντας δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στην κοινωνία  και στην οικογένειά σου. Ήσουν αξιαγάπητη, δεν είχες εχθρούς αλλά μόνο φίλους. Δούλευες πάντα αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας  ό,τι περισσότερο μπορούσες με ειλικρίνεια και συνέπεια. Το πέρασμά σου  από τον κόσμο της Εκπαίδευσης αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των καθηγητών. Δεν υπήρξες μόνο μια εξαιρετική εκπαιδευτικός, υπήρξες  μια σπουδαία παιδαγωγός. Απέπνεες  τον σεβασμό και ενέπνεες τη σχολική τάξη. Κοσμούσες  με την παρουσία σου τον σύλλογο των καθηγητών.  Η καλλιέργεια, η ευγένεια, η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου σ’ έκαναν ξεχωριστή. Σοβαρή και μετρημένη σε όλα σου, συνεπής στην εργασία σου και ταυτόχρονα ευαίσθητη και γεμάτη με αγάπη.

Όταν η επάρατη ασθένεια σού χτύπησε την πόρτα, τότε αποκαλύφθηκε, επίσης, η δύναμη και η γενναιότητα  της ψυχής σου καθώς  και η πίστη σου στον Θεό. Πάλεψες, Αλέκα μας, για δέκα  ολόκληρους μήνες. Δεν έχασες το θάρρος σου και την πίστη σου μέχρι την τελευταία στιγμή. Όμως έχασες τη μάχη κι έσβησες  ακολουθώντας την κοινή ανθρώπινη  μοίρα.

Σήμερα που η ψυχή σου ανοίγει πανιά για το μεγάλο ταξίδι, σου λέμε ότι υπήρξες σπάνιος άνθρωπος,  ιδανική και υπέροχη σύζυγος του ξεχωριστού φίλου μας Θανάση, που τόσο πολύ σου στάθηκε όλο αυτό τον καιρό, άξια μητέρα και γλυκιά γιαγιά για το εγγονάκι σου, τη μικρή Αλεξάνδρα, το καμάρι σου,  άξια  καθηγήτρια  και εργάτης της εκπαίδευσης, αξιαγάπητη συνάδελφος,  μοναδική  φίλη.

Είναι άδικο που φεύγεις  πρόωρα από κοντά μας, αλλά η όμορφη οικογένειά σου  και  η αγάπη των φίλων, των συναδέλφων και των μαθητών σου, είναι οι μεγάλες νίκες που πέτυχες στη ζωή σου και δε θα σβήσουν ποτέ. Αφήνεις ανεξίτηλο το αποτύπωμά  σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.

Πολυαγαπημένη μας Αλέκα! Κανείς σ’ αυτόν τον κόσμο δεν πεθαίνει, όταν τον αγαπάμε, τον θυμόμαστε και προσευχόμαστε γι’ αυτόν. Και εμείς, όσοι σε γνωρίσαμε θα σε αγαπάμε, θα σε θυμόμαστε και θα προσευχόμαστε για σένα.

Η Διευθύντρια και ο  Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, στον οποίο η προσφορά σου υπήρξε απαράμιλλη, σου απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό και  σου εύχεται καλό ταξίδι στα ουράνια σκηνώματα, όπου σύμφωνα με την Αγία μας Εκκλησία, δεν υπάρχει πόνος, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητη.

Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μετά των δικαίων και να χαρίσει βάλσαμο στον πόνο της οικογένειάς σου και όλων των γνωστών και φίλων σου.
                                                                                   

Καλό ταξίδι, πολυαγαπημένη μας  Αλέκα!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα σε δεχθεί!
Αιωνία σου η μνήμη!