Δήλωση Υγείας: Αυτό είναι το έγγραφο που πρέπει να έχουν μαζί τους όσοι ταξιδεύουν με πλοίο

Δήλωση Υγείας: Αυτό είναι το έγγραφο που πρέπει να έχουν μαζί τους όσοι ταξιδεύουν με πλοίο

Αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και ένα έγγραφο, τη Δήλωση Υγείας, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο.

Το εν λόγω έγγραφο, τη Δήλωση Υγείας, τη βρίσκει κανείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας. Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν από την επιβίβαση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, όποιος επιβάτης το επιθυμεί θα μπορεί πλέον με ψηφιακό τρόπο να συμπληρώνει τη σχετική Δήλωση Υγείας, πέραν της έγγραφης μορφής.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

video
Πηγή: iefimerida.gr