Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μη παρασύρεστε από ανθρώπους που πήραν πάνω τους το βάρος θανάτων συνανθρώπων μας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μη παρασύρεστε από ανθρώπους που πήραν πάνω τους το βάρος θανάτων συνανθρώπων μας»

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και

προσεκτική τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας εορτάστηκε στον Βόλο η μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβούς λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέτας Μακρή, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου, Αθανασίου Λιούπη και Κώστα Μαραβέγια, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «θα καθαγιάσουμε και φέτος τα ύδατα στην θάλασσα, όπως επιτάσσει η Παράδοσή μας, όμως, τούτη τη χρονιά θα το πράξουμε με λιτότητα και προσοχή. Γνωρίζουμε ότι η πανδημία συνεχίζεται. Την μάχη την δίνουμε καθημερινά όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την προσπάθεια που καταβάλετε και εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να τελειώσει αυτή τη χρονιά αυτή η τόσο επίπονη εμπειρία. Ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Ως Επίσκοπος και Πατέρας σας, σας καλώ, όσοι δεν εμβολιαστήκατε κάντε το έστω και τώρα. Επιτέλους, σταματήστε να παρασύρεστε από ανθρώπους που πήραν πάνω τους πολύ μεγάλο βάρος θανάτων συνανθρώπων μας, ως μη όφειλε. Ελάτε, ενωμένοι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Η σημερινή είναι η κατ΄ εξοχήν εορτή της ενότητος. Ενώνεται η γη με τον ουρανό, ο Θεός με τον άνθρωπο. Αλίμονο αν δεν ενωθούμε και μεταξύ μας. Γι’ αυτό, ας αποφασίσουμε όλοι μαζί να τελειώσουμε με την πανδημία, χάριν όλης της κοινότητάς μας, όλων όσοι προσπαθούν να επιβιώσουν, με δυσκολίες αυτή την εποχή».

Ακολούθησε σύντομη λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, όπου ο Σεβασμιώτατος, από ειδικής εξέδρας, έριξε τον Σταυρό στην θάλασσα και αγίασε τα ύδατα, προσφέροντας ευλογία, χαρά και αισιοδοξία στα πλήθη του λαού μας, που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη αυτή τελετή. Περίπου δέκα άνδρες βούτηξαν στα νερά του Παγασητικού κόλπου και ο Σεβασμιώτατος σε όλους προσέφερε την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.  Απευθυνόμενος και πάλι στον λαό μας, τόνισε ότι «αξιωθήκαμε φέτος να αγιάσουμε την θάλασσά μας, το δώρο του Θεού στην πατρίδα μας. Εύχομαι από καρδιάς να δώσει ο Θεός τέλος σ’ αυτή την παιδαγωγία, εφόσον εμείς φανούμε ταπεινοί, όπως ο Κύριός μας, που ταπεινά βαπτίστηκε στον Ιορδάνη, όντας Θεός. Ζητά από εμάς την ελάχιστη ταπείνωση να πειθαρχήσουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Να κρατήσουμε την ενότητά μας, που τόσο έχουμε ανάγκη και για την επόμενη μέρα, όπου θα κληθούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ψυχικά επιβαρυμένους, ανέργους και να αγωνιστούμε να κρατήσουμε την πατρίδα μας ζωντανή και ελεύθερη».