Διδακτικές επισκέψεις του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Διδακτικές επισκέψεις του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Διδακτικές επισκέψεις στο κατάστημα ΙΒΙΣΚΟΣ και φαρμακείο «Ανατολιώτη»

Διδακτική επίσκεψη στο φαρμακείο «Ανατολιώτη» στην πλατεία του Αλμυρού.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, η Β΄ τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας -ευεξίας, στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής «Σύγχρονη Αισθητική» πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο φαρμακείο «Ανατολιώτη».
Οι υπεύθυνες φαρμακοποιοί μας ενημέρωσαν για την πολιτική πωλήσεων των καλλυντικών προϊόντων στο χώρο του φαρμακείου και για τα καινοτόμα καλλυντικά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες φροντίδας του δέρματος αντρών, γυναικών αλλά και παιδιών.

Η υπεύθυνη στο τομέα της αισθητικής του φαρμακείου μας ξενάγησε στην καμπίνα περιποίησης και μας πρόσφερε μια περιποίηση αρωματοθεραπείας -ΣΠΑ προσώπου με προϊόντα της εταιρίας Estee Lauder.
H υπεύθυνη στο κομμάτι των φαρμάκων μας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την αισθητικό, που οδηγεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, βοηθώντας τον να βρει την καλύτερη λύση σε προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουν αντίκτυπο και στην υγεία του δέρματός του.
Οι μαθήτριες διατύπωσαν και έλυσαν τις απορίες τους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παίρνοντας μαζί μας γλυκές στιγμές γνώσης και υπέροχα δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά τα κορίτσια του φαρμακείου, που με χαρά μας υποδέχθηκαν στο χώρο τους και απλόχερα μας πρόσφεραν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.   

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
To τμήμα Γ΄ Αισθητικής στις 19/02/2020 επισκέφθηκε το κατάστημα «Ιβίσκος» στο κέντρο του Αλμυρού, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος ΣΠΑ-Λουτροθεραπεία και στην διδακτική ενότητα « βοτανοθεραπεία-αισθητικές περιποιήσεις σώματος με καταπλάσματα και κομπρέσες βοτάνων». Η υπεύθυνη του καταστήματος μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις χρήσεις και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, τα αιθέρια έλαια και τα φυσικά καλλυντικά και σαπούνια.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν αποξηραμένα βότανα και να γευτούν αποξηραμένα φρούτα της ελληνικής γης. Να πάρουν πληροφορίες για super food, όπως τους σπόρους της αρώνιας, την κινόα και το ιπποφαές.. Να ενημερωθούν από την κα Χαρδαλούπα για τη χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών ελαίων, όπως βαλσαμέλαιο, λάδι αβοκάντο και χαμομηλόλαδο.
Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του καταστήματος «Ιβίσκος» για την μαγική βόλτα που μας προσέφερε στο κόσμο των βοτάνων και των μπαχαρικών.