Διδακτική επίσκεψη τμημάτων ΕΠΑΛ - ΕΚ Αλμυρού στην Εταιρεία AGROFRODIS

Διδακτική επίσκεψη τμημάτων ΕΠΑΛ - ΕΚ Αλμυρού στην Εταιρεία AGROFRODIS

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ - ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ

Την Τέταρτη 11 Μαΐου 2022 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, επισκέφτηκαν την Εταιρεία AGROFRODIS, που παράγει προϊόντα στέβιας και φαρμακευτικής κάνναβης. Η εταιρεία κατέχει τη μεγαλύτερη θερμοκηπιακή καλλιέργεια κάνναβης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – 36 στρεμμάτων – και διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα Cannavero καθώς και τα προιόντα  Stevia SweetFitness.

Τους μαθητές και συνοδούς-εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ.Γιάννης Μπουρούνης.  Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση τόσο στους χώρους της εταιρείας όσο και στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες εντυπωσίασαν τους μαθητές.
Στη αρχή ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε τους μαθητές για τις δραστηριότητες αλλά και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρείας, για τις συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και  την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.
Οι μαθητές έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και υπέβαλαν ερωτήσεις για τις δυσκολίες οργάνωσης και παραγωγής, για τα προϊόντα και τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ιδιοκτήτης προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματικότητα, αφού μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να επιφέρει για τους ίδιους και την κοινωνία προσφέροντας πολλές θέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τους χώρους των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων όπου εκεί είδαν όλα τα στάδια παραγωγής. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σπορά, την καλλιέργεια, καθώς και για την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων Cannavero  και Stevia SweetFitness.

Ο κ. Μπουρούνης  ενημέρωσε πως οι ανθοί της κάνναβης είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν πλούσιο στην φαρμακευτική ουσία κανναβιδιόλη (CBD). Το φυτό θα χρειαστεί από 90 έως 150 ημέρες από τη σπορά έως και την συγκομιδή ανάλογα με την ποικιλία και τον σκοπό της καλλιέργειας και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3-5 μέτρα ύψος. Πριν τη συγκομιδή ο καλλιεργητής θα πρέπει να συνεργαστεί με τις αρχές για τη διεξαγωγή ελέγχων και συλλογή δειγμάτων στο χωράφι.

Όλοι οι ανθοί συλλέγονται από οργανικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αποξηραίνονται και ακατέργαστοι συλλέγονται και συσκευάζονται. Έχουν πιστοποιημένη ποιότητα και στοχεύουν στην πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του καταναλωτή.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι γεωπόνοι του σχολείου Ευσταθία Ραΐλη, Χριστίνα Παπαποστόλου, Τσίβου Κατερίνα και Χρήστος Παπανικολάου.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Μπουρούνη και το προσωπικό της εταιρείας AGROFRODIS για την άριστη ενημέρωση και φιλοξενία που παρείχαν στους μαθητές του σχολείου μας.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου για την μετακίνηση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών.