Διοίκηση Νοσοκομείου Βόλου: Ανθηρά τα οικονομικά του Ιδρύματος

Διοίκηση Νοσοκομείου Βόλου: Ανθηρά τα οικονομικά του Ιδρύματος

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου διαψεύδει ότι το Ίδρυμα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό τύπο με τίτλο «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου: Σε δεινή οικονομική θέση το Αχιλλοπούλειο».

Σημειώνεται, ότι σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου “Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου”, δημοσιογράφος, Δημήτρης Μπάτσιος ανέφερε στις 24 Ιουνίου.
“Σημερινό γεγονός, μαρτυρεί σε ποιά ένδεια έχει περιπέσει το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου. Μέλος των “Φίλων του Νοσοκομείου” χρειάστηκε να δωρίσει στο ίδρυμα δύο κρεβάτια και τέσσερα στρώματα. Από την άλλη η οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου βρέθηκε στη δεινή θέση να μη διαθέτει 200(!) ευρώ για μια επείγουσα ανάγκη και έσπευσε το εθελοντικό σωματείο
των “Φίλων” να προσφέρει το ποσό. Η κατάντια αυτή του “Αχιλλοπουλείου”, όπως πολλοί, εντός και εκτός νοσοκομείου, ερμηνεύουν, είναι αποτέλεσμα ανάρμοστων χειρισμών των περιφερειακών προϊσταμένων κλιμακίων που εδρεύουν στη Λάρισα. Και φροντίζουν εμμονικά για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Λαμίας, “πόλης της εκλογικής τους περιφέρειας”, λένε. Δυστυχώς, όμως, οφείλουμε να επαναδιατυπώσουμε την απορία: Πού πρέπει να αποδώσουμε την ανοχή που επιδεικνύουν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές απέναντι σε τούτη την πολιτική απρέπεια ενός υπηρεσιακού παράγοντα, ο οποίος, λένε, ορέγεται μια θέση στη Βουλή;“.

 

Η διοίκηση επιπλέον αναφέρει ότι “μας προκαλεί θλίψη και αναπάντητα ερωτηματικά δεδομένου ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επισημαίνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου το 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2016, αυξήθηκε κατά 48% περίπου!!!

Αναφορικά με τις δωρεές δύο (2) κρεβατιών, δύο (2) στρωμάτων καθώς και των 200 ευρώ, ουδέποτε ζητήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Αντιθέτως πρόκειται για επιθυμίες δωρεάς πολιτών, προκειμένου να εκφράσουν εμπράκτως την ευγνωμοσύνη τους για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Σε κάθε περίπτωση το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας”.

https://www.ertnews.gr