Δράσεις της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας σε όλο το Νομό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

Δράσεις της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας σε όλο το Νομό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος κάθε χρόνο υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας. Είναι γεγονός ότι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, ο άκριτος καταναλωτισμός και η κλιματική αλλαγή έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης για αυτό και η σημασία της συγκεκριμένης ημέρας αυξάνεται προοδευτικά με τα χρόνια. Φέτος η 5η Ιουνίου μας βρήκε σε μια περίεργη συγκυρία. Ο πλανήτης μόλις έχει πάρει μια ανάσα από την κρίση του COVID-19, που έστειλε καθαρά στον κόσμο το μήνυμα: "Η φύση δεν αντέχει άλλο". Η κλιματική αλλαγή, η συνεχής καταστροφή του φυσικού πλούτου, των ορεινών, θαλάσσιων και ποτάμιων οικοσυστημάτων, η υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων δεν είναι πλέον μέλημα των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά πρόβλημα του κάθε ανθρώπου σε αυτό το πλανήτη. Η Γη μπορεί να είναι το σπίτι μας αλλά δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες της. Οφείλουμε να την σεβόμαστε και να την "θωρακίσουμε".Ο καθένας από εμάς μπορεί με πολύ απλούς τρόπους να βοηθήσει το περιβάλλον αρκεί αν το θελήσει.

Προχθές λοιπόν, 4 Ιουνίου κλιμάκιο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας , η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΒΟΛΟΥ , η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΑΛΜΥΡΟΥ, η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ , η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ και η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΣΚΙΑΘΟΥ προχώρησαν στον καθαρισμό των εξής παραλίων του Νομού μας αντίστοιχα:

Στον Δήμο Βόλου συγκεκριμένα επιλέχθηκαν απο την Ν.Σ της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και την ΟΝΝΕΔ Βόλου οι παραλίες του Ξενία και των Πευκακίων καθώς πρόκειται για δύο παραλίες του Δήμου μας οι οποίες έως το 2011 διατηρούσαν γαλάζιες σημαίες τις οποίες δυστυχώς δεν επανέκτησαν έκτοτε. Κατά τον καθαρισμό των παραλιών τα σκουπίδια διαχωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα υλικά και μη και τα πρώτα εναποτέθηκαν μετά το πέρας της δράσης στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. Η συμβολική δράση έλαβε τέλος με ανανέωση του "ραντεβού" μας με τη φύση για μελλοντικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας έκλεισε την δράση με τη σχετική δήλωση  "Η σημερινή δράση της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 μας έκανε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η  προστασία του περιβάλλοντος εξαρτάται απο τον καθένα μας ξεχωριστά. Τέτοιες συμβολικές δράσεις σίγουρα δεν θα σώσουν απο την μια μέρα στην άλλη τον πλανήτη μας, είναι όμως μια καλή αρχή! Μια αρχή για την επιζητούμενη οικολογική συνείδηση που είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε όλοι. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν και οι τάσεις στον κόσμο.Όπως ένας άνθρωπος αλλάζει τη δική του φύση, το ίδιο αλλάζει και η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί του. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι κάνουν οι άλλοι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο."