Δυσοίωνη πρόβλεψη για την κατάσταση στην Αγιά Σοφιά: Δεν θα δει το 2050

Δυσοίωνη πρόβλεψη για την κατάσταση στην Αγιά Σοφιά: Δεν θα δει το 2050

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο - σύμβολο του Ελληνισμού, καταγράφει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

H εφημερίδα καταγράφει τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί η Αγία Σοφία το τελευταίο διάστημα, ενώ προαναγγέλει ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί να επέλθει η ολική καταστροφή της.

«Η Αγία Σοφία δεν θα δει το 2050» είναι η δυσοίωνη πρόβλεψη της εφημερίδας για το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι δημοσιογράφοι που πήγαν στον χώρο και έκαναν αυτοψία μίλησαν ακόμη και για επισκέπτες που χρησιμοποιούν το μνημείο για να διανυκτερεύσουν, για να αφήσουν τις βαλίτσες τους και για να «παρκάρουν» μέσα σε αυτό τα καροτσάκια των μωρών, ή για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

Όπως ανέφεραν Τούρκοι δημοσιογράφοι, πριν από μερικές εβδομάδες ο παραμελημένος ναός υποδέχτηκε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες, με την αφορμή του εορτασμού της ισλαμικής γιορτής του Μπαΐράμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αρχαιολόγοι και Τούρκοι ιστορικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να μπει εισιτήριο για είσοδο στην Αγία Σοφία και να μπαίνουν μόνο 20 επισκέπτες κάθε φορά, ώστε να μπορεί το μνημείο να διατηρηθεί. Αλλιώς προαναγγέλουν για το κοντινό μέλλον ολική καταστροφή του.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO