Δύο κυκλικοί κόμβοι βελτιώνουν την οδική ασφάλεια στον Αλμυρό

Δύο κυκλικοί κόμβοι βελτιώνουν την οδική ασφάλεια στον Αλμυρό

Δύο νέους κυκλικούς κόμβους κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Αλμυρό, στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και στη θέση Σχολεία, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου.  

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε στο Βόλο τη σύμβαση κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη  του αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου Γιώργου Κίτσιου, του εντεταλμένου συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θανάση Μόρα και του περιφερειακού συμβούλου Γρηγόρη Ιγγλέση.

«Βελτιώνουμε τις συνθήκες ασφάλειας στην κυκλοφορία οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών, αλλάζουμε την εικόνα και την αισθητική του τοπίου στην πόλη του Αλμυρού» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, κατασκευάζουμε δύο κυκλικούς κόμβους με πράσινο, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και νησίδες, σε επικίνδυνες διασταυρώσεις σε κομβικά σημεία της πόλης, με την υποχρέωση του Δήμου Αλμυρού να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους χώρους για την κατασκευή. Σε εποχή μεγάλων δυσκολιών για τα δημόσια έργα, βρισκόμαστε σε διαρκή κίνηση και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες, αποδίδοντας στους πολίτες ασφαλείς, σύγχρονους, λειτουργικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον δημόσιους χώρους» πρόσθεσε.

Οι δύο κυκλικοί κόμβοι

- Κυκλικός κόμβος στη θέση «είσοδος Ευξεινούπολης», στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου, που αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή κυκλικού κόμβου διαμέτρου 30 μέτρων και αναπροσαρµογή των εισόδων - εξόδων στον κόµβο.

- Κυκλικός κόμβος στη θέση Σχολεία - συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (ΠΑΘΕ). Το έργο περιλαμβάνει:

- κατασκευή κυκλικού κόμβου διαμέτρου 26 μέτρων και αναπροσαρμογή των εισόδων - εξόδων στον κόμβο.