Εκτελέστηκε στις ΗΠΑ η πρώτη γυναίκα μετά από 67 χρόνια

Εκτελέστηκε στις ΗΠΑ η πρώτη γυναίκα μετά από 67 χρόνια

Η Λίζα Μοντγκόμερι εκτελέστηκε σήμερα στις ΗΠΑ αφού στραγγάλισε μια γυναίκα έγκυο στον 8ο μήνα και με ένα μαχαίρι της άνοιξε την κοιλιά και της πήρε το μωρό της.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελείται στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια. Η εκτέλεση έγινε με θανατηφόρο ένεση στην Ιντιάνα.

Νωρίτερα τοπικός δικαστής είχε διατάξει την αναστολή της εκτέλεσης καθώς έκρινε ότι η γυναίκα ήταν πνευματικά ασταθής αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση αυτή και έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκτέλεση της Λίζα Μοντγκόμερι θα έπρεπε να ντρέπονται», δήλωσε η δικηγόρος της.

Είπε ακόμα ότι κανείς δεν αρνείται την σοβαρότητα του εγκλήματός της, αλλά υπογράμμισε ότι η γυναίκα υπέφερε  από σοβαρές ψυχικές διαταραχές εξαιτίας των ομαδικών βιασμών και της βίας που είχε υποστεί κατά την παιδική της ηλικία.

Η Λίζα Μοντγκόμερι είχε γεννηθεί στο Κάνσας. Δολοφόνησε την 23χρονη Μπόμπι Τζο Στίνετ η οποία διένυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της στο Σκίντμορ του Μιζούρι το 2004.

Στην συνέχεια της άνοιξε την κοιλιά με ένα μαχαίρι, της πήρε το μωρό και προσπάθησε να το περάσει σαν δικό της. Το μωρό επέζησε και σήμερα είναι 16 ετών.

Η Μοντγκόμερι πριν το φόνο προσποιούνταν ότι ήταν έγκυος. Τραγική λεπτομέρεια: Η μητέρα της την είχε υποχρεώσει να υποβληθεί σε στείρωση.

πηγή:newsit.gr