Εμβολιασμοί: Τέλος η υποχρεωτικότητα σε άλλους κλάδους εργαζομένων - Το σχέδιο πειθούς

Εμβολιασμοί: Τέλος η υποχρεωτικότητα σε άλλους κλάδους εργαζομένων - Το σχέδιο πειθούς

Στον πάγο φαίνεται να μπαίνει το σχέδιο της επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς.

Στο στόχαστρο παραμένουν οι ανεμβολίαστοι, αλλά τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο Πειθούς.

Ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και βάζουν μπλόκο στους ανεμβολίαστους εκτιμούν ότι θα φέρει αποτέλεσμα και θα οδηγήσει κάποιους πολίτες να εμβολιαστούν

Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν θα επιβάλουμε επιπλέον υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι αυτό δεν βοηθά, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Athens Democracy Forum.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το κυβερνητικό επιτελείο στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κατά κύριο λόγο ικανοποιητικά.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αλλά και τα γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως οι νεαρότεροι πολίτες θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

πηγή:madata.gr