Ενδιαφέρον για τα έργα ύδρευσης σε Ανάβρα και Αλμυρό

Ενδιαφέρον για τα έργα ύδρευσης  σε Ανάβρα και Αλμυρό

Πληθώρα προσφορών στις Επιτροπές Διαγωνισμών για τα δίκτυα ύδρευσης σε Ανάβρα και Αλμυρό

Εντονο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι διαγωνισμοί του Δήμου Αλμυρού μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων για την ανάδειξη αναδόχων για δύο μεγάλα έργα ύδρευσης στην πόλη. Για την «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Υδρευσης Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας» υποβλήθηκαν συνολικά δέκα προσφορές, ενώ για την «Αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου σε τμήματα του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού» οχτώ.

Οι Επιτροπές Διαγωνισμού άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα τους φακέλους τους και έλεγξαν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Οι αποφάσεις τους συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο ύδρευσης στην Ανάβρα.

Ο διαγωνισμός προχωρά στο επόμενο στάδιο με εννέα εταιρείες, καθώς μία εταιρεία κρίθηκε ότι υπέβαλε εγγυητική επιστολή σε έγχαρτη μορφή αλλά δεν προσκόμισε την απαιτούμενη πρωτότυπη εγγύηση συμμετοχής.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό Ι της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «Αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου σε τμήματα του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού».

Η Επιτροπή αποδέχτηκε εφτά προσφορές τεχνικών εταιρειών που κρίθηκαν ότι πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Η όγδοη προσφορά απορρίφτηκε λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής εκ μέρους της ενδιαφερόμενης εταιρείας.

Ο διαγωνισμός περνά σε επόμενο στάδιο.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού θα λάβει επενδυτικό δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 1,91% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και 3,10% για το 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να υλοποιήσει τα έργα.

Με την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Ανάβρας, θα εξασφαλισθεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως αυτά της επάρκειας, των συχνών βλαβών, της παλαιότητας του δικτύου, της άμεσης αποκατάστασης των βλαβών, της εξοικονόμησης πόρων.

Επίσης, με την αντικατάσταση των αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού, θα εξασφαλισθεί η ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή τους καθώς οι αμιαντοτσιμεντοσωλήνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης της πόλης.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι 15 χρόνια. Η κάλυψη κάθε είδους εξόδου και λοιπών δαπανών συνομολόγησης και εξόφλησης γίνεται από το Εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε). Στις δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνεται ρήτρα εκχώρησης εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση μη ορθής και σύννομης χρήσης των πόρων του προγράμματος.

www.taxydromos.gr