Εξαπατήθηκε 21χρονη από τη Νέα Αγχίαλο, μέσα από μία αγγελία

Εξαπατήθηκε 21χρονη από τη Νέα Αγχίαλο, μέσα από μία αγγελία

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου

για 51χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορούταν για συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Η απάτη έλαβε χώρα στις 30/5/21, σε βάρος 21χρονης νεαρής από την Νέα Αγχίαλο, η οποία είχε βάλει συσκευή κινητού τηλεφώνου της προς πώληση σε αγγελία γνωστής ιστοσελίδας, έναντι 450 ευρώ.

Σύντομα η ίδια δέχθηκε κλήση από δήθεν ενδιαφερόμενο από την περιοχή της Κορινθίας, ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή και έπεισε την 21χρονη πως ο ίδιος θα δώσει προκαταβολή 200 ευρώ μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών «Λεφτά στο Λεπτό».

Ο απατεώνας κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς της νεαρής και αντί να καταβάλει 200 ευρώ, έκανε ανάληψη αυτού του ποσού από ΑΤΜ στο Κιάτο Κορινθίας.
Ο 51χρονος αλλοδαπός ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο ως συνεργός καθώς ουσιαστικά εξυπηρετούσε τον απατεώνα ο οποίος ήταν άλλο, τρίτο πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος είχε δώσει τον αριθμό του κινητού του σε αυτόν, ώστε η επικοινωνία με την κοπέλα να γίνει μέσω του αριθμού του 51χρονου και ο ίδιος ο δράστης να παραμείνει στην αφάνεια.

Ο 51χρονος, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην δικαστική αίθουσα, κρίθηκε ένοχος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

www.astratv.gr