Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

Ξεκίνησε ως φήμη στα γερμανικά media τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά πριν από λίγο επισημοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της Ferrari: ο Sebastian Vettel φεύγει από τη Scuderia στο τέλος της σεζόν!

Το συμβόλαιο των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020 και οι συζητήσεις για ανανέωσή του δεν απέδωσαν καρπούς. Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει έως τώρα, η ιταλική ομάδα πρόσφερε στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή μισθό αντίστοιχο του teammate του, Charles Leclerc.

Με τα 12 εκατομμύρια ετησίως να είναι μείωση της τάξης του 60+% και παρότι φημολογείται πως οι διαπραγματεύσεις ανέβασαν την προτεινόμενη χρονική διάρκεια του συμβολαίου στα δύο χρόνια, ο Vettel αποφάσισε να μη συνεχίσει στο Μαρανέλο.

Έτσι έρχεται το τέλος της συνεργασίας, μετά από 14 νίκες στις πέντε σεζόν που έχουν πορευτεί έως τώρα μαζί και το όνειρο της επιστροφής στην κορυφή ανεκπλήρωτο. Σε μία περίοδο, την υβριδική περίοδο του σπορ, στην οποία η Ferrari ηττήθηκε κατά κράτος από τη Mercedes.

«Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι ζωτικής σημασίας όλες οι πλευρές να συνεργαστούν με απόλυτη αρμονία. Η ομάδα κι εγώ αποφασίσαμε πως δεν υπάρχει πια κοινή επιθυμία να συνεχίσουμε μαζί μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Το οικονομικό μέρος δεν έπαιξε ρόλο σε αυτή, την κοινή απόφαση. Δεν παίρνω αποφάσεις βάσει αυτού και ποτέ δεν θα το κάνω. Σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, πολύ από εμάς έχουν επαναπροσδιορίσει τις πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία, μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αποκτήσουμε νέα προσέγγιση, σε πράγματα που έχουν πλέον αλλάξει. Έτσι κι εκεί είχα το χρόνο να αναλογιστώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου. Η Scuderia Ferrari κατέχει μία ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει σύντομα τις επιτυχίες που αξίζει. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ferrari και πάνω απ’ όλους, τους “tifosi” ανά τον κόσμο, για την υποστήριξη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Ο άμεσος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τη μακρά μου θητεία στη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστούμε μερικές ακόμα όμορφες στιγμές, οι οποίες να προστεθούν σε όλες εκείνες που απολαύσαμε έως τώρα», ανέφερε ο Vettel.

Από την πλευρά της Ferrari, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, είπε: «Είναι μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού, η οποία θεωρούν και οι δύο πλευρές πως είναι η σωστή. Δεν ήταν εύκολη, δεδομένης της αξίας του Sebastian, ως οδηγός και ως άνθρωπος. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, πέραν της κοινής πεποίθησης πως ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Sebastian είναι ήδη κομμάτι της ιστορίας της Ferrari, με τις 14 νίκες του να τον καθιστούν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία της ομάδας, ενώ έχει κερδίσει και τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλο οδηγό μας. Στα πέντε χρόνια συνεργασίας, ήταν τρεις φορές στο Top-3 της βαθμολογίας των οδηγών, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην σταθερή παρουσία της ομάδας στο Top-3 της κατάταξης κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Sebastian για τον επαγγελματισμό του και τις ανθρώπινες αξίες που επέδειξε πολλάκις αυτά τα πέντε χρόνια, στα οποία μοιραστήκαμε πολλές σπουδαίες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κατακτήσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί, που θα ήταν το πέμπτο για εκείνο, ωστόσο πιστεύουμε πως μπορούμε ακόμα και πάρουμε πολλά από αυτή, την παράξενη σεζόν του 2020».

Για το ρόλο του αντικαταστάτη του Vettel, τα μεγάλα φαβορί είναι δύο: ο Daniel Ricciardo και ο Carlos Sainz, τα συμβόλαια των οποίων με τη Renault και τη McLaren αντίστοιχα, ολοκληρώνονται στο τέλος της χρονιάς. Βάσει των ενδεχόμενων μετακινήσεων αυτών των δύο, είναι πιθανό να βρούμε και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Vettel – εφόσον πάντα αποφασίσει να συνεχίσει στο σπορ.

πηγή:newsauto.gr