Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στην Αλόννησο

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στην Αλόννησο

Διήμερη επίσκεψη στην Αλόννησο πραγματοποίησε στις 8 και 9 Ιουνίου η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς και δημόσιες υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας εκτέθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή και το νησί, εν όψη και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, η πορεία των δημόσιων έργων, τα προβλήματα διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, παιδείας, υγειονομικής περίθαλψης κλπ. Στην συνάντηση με τουριστικούς, πολιτισμικούς, αθλητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού εκτέθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και οι περιοριστικές επιδράσεις της πανδημίας στη λειτουργία τους, ενώ μεγάλος ήταν και ο προβληματισμός για την συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και του τουριστικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας.

Η Βουλευτής επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Κατά τις συζητήσεις με τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του νησιού εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία όμως δεν τους εμποδίζουν με διάθεση, φιλότιμο και αλτρουϊσμό να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και να προστατεύσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει το νησί.
Η κα Παπανάτσιου επισκέφθηκε την τοπική αγορά στο Πατητήρι και συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους ακούγοντας τις προσδοκίες τους για τη καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και τον προβληματισμό τους για την μη επαρκή ενίσχυση των επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας.

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλοννήσου, τους Δημ. Συμβούλους, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς για την υπέροχη φιλοξενία και τις ουσιαστικές ,ειλικρινείς και κατατοπιστικές συζητήσεις και τους διαβεβαίωσε ότι από την θέση της στο κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους Αλοννησιώτες, πολλά από τα οποία προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας και απασχολούν τους νησιωτικούς Δήμους της χώρας στο σύνολό τους.