Επεισοδιακή και η δίκη των τριών που συνελήφθησαν στο Α.Τ. Αλμυρού

Επεισοδιακή και η δίκη των τριών που συνελήφθησαν στο Α.Τ. Αλμυρού

Άκρως επεισοδιακή ήταν η υπόθεση που εκδικάστηκε προχθές στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς περιλάμβανε από προπηλακισμούς κατά της έδρας από τρεις κατηγορούμενους, την επίμονη άρνησή τους να καθίσουν στο εδώλιο, μέχρι επεισόδια με τους αστυνομικούς, που τρεις φορές αναγκάστηκαν και χρησιμοποίησαν βία, προκειμένου να απομακρύνουν έναν 54χρονο από την αίθουσα.

Ο 54χρονος και 47χρονος κατηγορούνταν για εξύβριση, απειλή, απείθεια, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και για άρνηση στην υποβολή εγκληματολογικής σήμανσης, με τον 55χρονο να βαρύνεται μόνο με τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες, αφού φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης εξήντα ημερών, χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν χθες στις φυλακές Δομοκού, όπου θα παραμείνουν κρατούμενοι για τουλάχιστον έναν μήνα.

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού από το Τμήμα Αλμυρού, ειδοποιήθηκαν προχθές γύρω στις 8:45 το πρωί, να μεταβούν με περιπολικό σε χωριό του Δήμου Αλμυρού, συνοδεύοντας συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, που θα έκοβε το ρεύμα από το σπίτι του 47χρονου, λόγω απλήρωτου λογαριασμού που όπως είπε ο κατηγορούμενος ήταν μόνο για έναν μήνα. Το συνεργείο προχώρησε κανονικά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης και στο μεταξύ βγήκε στον δρόμο ο 47χρονος δημόσιος υπάλληλος και βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο αστυνομικός αρχικά δεν έδωσε σημασία, αλλά όπως είπε, αντέδρασε, όταν πλησίασε το κινητό στο πρόσωπό του καταγράφοντάς τον.

Τότε έκανε κίνηση με το χέρι του να το απομακρύνει, με τον 47χρονο να το αφήνει από το χέρι και να πέφτει στο οδόστρωμα. Άρχισε να του φωνάζει ότι του χάλασε το κινητό και θα πρέπει να το πληρώσει, με τον αστυνομικό να του αντιτείνει να προχωρήσει, εάν θέλει στην υποβολή μήνυσης εναντίον του.

Το συμβάν φάνηκε να λήγει εκεί, αλλά στις 10:40 το πρωί ο 47χρονος μαζί με τον 54χρονο και τον 55χρονο πήγαν στο Τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν, να απειλούν τους αστυνομικούς, ενώ συνεχίζοντας την κατάθεσή του, είπε πως τον έπιασαν από την επωμίδα, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη και απειλώντας τον, ότι θα τον τιμωρήσουν, λέγοντας πως είναι κατοχικό όργανο της τάξης, σεκιούριτι και πως δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του…

Ο υπεύθυνος του ΔΕΔΗΕΕ στον Αλμυρό ανέφερε πως και στο παρελθόν επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα από το σπίτι του 47χρονου, ο οποίος είχε αρπάξει από τον λαιμό υπάλληλο της επιχείρησης που τον είχε πετύχει τυχαία στον δρόμο.
Στο μεταξύ ο 47χρονος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο, κατάθεσε κάποια έγγραφα που ισχυρίζονταν πως δεν μπορεί να γίνει η διακοπή στο σπίτι του, γιατί είναι δημόσιο κτίριο, αποτελώντας έδρα πολιτικού σχηματισμού.

Σε πολιτικό μανιφέστο εξελίχθηκε στη συνέχεια η απολογία του 47χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι πολιτικός εκπρόσωπος του αποκαλούμενου Σωματείου Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος και πως το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να κόβεται.

Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας αντέτειναν πώς είναι δυνατόν να εργάζεται για ένα κράτος, το οποίο δεν το αναγνωρίζει, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση στη δίκη.

Ο 54χρονος ισχυρίστηκε πως από τις 24 Νοεμβρίου του 2011 έχει διαπραχθεί με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, με κατηγορούμενους 173 βουλευτές και έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος, που αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι οι πολίτες έχουν την αρμοδιότητα να επαναφέρουν την έννομη τάξη με κάθε μέσο.

Επιτέθηκε κατά του δικαστηρίου με εκφράσεις του τύπου «είστε πρώην αρχή, έχουμε κατοχή στη χώρα, είστε προδότες και εκτελείτε προδοτικές εντολές, είμαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ είμαι ο εντολέας σας» και άλλα παρόμοια. Ο δικαστής διέταξε την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, με τον 54χρονο να απομακρύνεται βίαια από τρεις αστυνομικούς, φωνάζοντας προς τον εισαγγελέα και τον δικαστή, πως είναι έκπτωτοι, κατοχικοί και προδότες…

Τελευταίος απολογήθηκε ο 55χρονος, συνταξιούχος, που υποστήριξε πως το συμβάν ήταν κατασκευασμένο και πως απαγορεύεται να κόβεται το ρεύμα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους και το δικαστήριο τους επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού.

Ο 55χρονος, στο άκουσμα της ποινής απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας πως ο ηλικιωμένος πατέρας του έχει άνοια και ποιος θα τον φροντίζει τώρα που θα λείπει…

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που καταδικάζονταν πάνω από δύο μήνες, θα είχαν βάσει του Ποινικού Κώδικα δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ τώρα από 10 ημέρες φυλακή μέχρι έναν μήνα, για κάθε κατηγορία, η εκτέλεση της ποινής είναι άμεση, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.

ΠΗΓΗ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ

thessaliatv.gr