Επιβεβαίωση: Το επόμενο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό

Επιβεβαίωση: Το επόμενο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό

Χωρίς να έχει δώσει τεχνικές λεπτομέρειες, η Audi επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά του supercar της, του R8, θα είναι ηλεκτρική.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου event στην Ευρώπη, ο Oliver Hoffman, επικεφαλής της Audi Sport, παραδέχτηκε σε εκπροσώπους του Motoring το ότι η Γερμανική εταιρεία έχει μια σειρά από πολύ εντυπωσιακά concepts που επεξεργάζεται για την επόμενη γενιά του R8. Στο πλαίσιο αυτή της συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του μέσου, ο Hoffman είπε πως η επόμενη γενιά του R8 σίγουρα δεν θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα είναι υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό, λέγοντας πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Audi για το supercar της. Συγκεκριμένα ο Hoffman είπε «δεν νομίζω πως θα εξελίξουμε το διάδοχο μοντέλο του R8 μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σίγουρα θα έχουμε ηλεκτρικό μοτέρ στην κίνηση αλλά δεν έχουμε καταλήξει αν το μοντέλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό ή αν θα έχει και συνεργασία με κινητήρα εσωτερικής καύσης». Ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε από την κουβέντα του Hoffman είναι πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το να παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του R8 το 2023.

https://www.newsauto.gr