"Επιτέλους! Κάτι καλό γίνεται στην Ανάβρα ……."

"Επιτέλους! Κάτι καλό γίνεται στην Ανάβρα ……."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ: Επιτέλους! Κάτι καλό γίνεται στην Ανάβρα …….

Σε περίπου ένα χρόνο κλείνουν 10 χρόνια από τότε που έπαψε η Ανάβρα Μαγνησίας να είναι αυτόνομη κοινότητα (31-12-2010). Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε γίνει στο χωριό το παραμικρό έργο, πέρα από την, υποχρεωτική άλλωστε, αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα των δημόσιων χώρων –μετά από όχληση και όχι βέβαια καθημερινά, κυρίως σε παραμονές σημαντικών γιορτών (Πάσχα, Χριστούγεννα, πανηγύρι του Ιουλίου κ.α.).

Αυτή η κατάσταση τους τελευταίους μήνες άλλαξε, προς μεγάλη έκπληξη και χαρά πολλών! Αν δεν είχε τελευταία πολυχρησιμοποιηθεί η λέξη –και δεν είχε αποκτήσει διαφορετική σημασία- θα λέγαμε ότι το χωριό μας αποκτά μια «κανονικότητα» (!) με κάποια μικρά έργα που γίνονται εδώ, και τα οποία ανακόπτουν τον κατήφορο που έχει πάρει εδώ και καιρό η Ανάβρα, έργα που φτιάχνουν μιάν άλλη εικόνα και πραγματικότητα.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή και κυρίως το Τοπικό Συμβούλιο που εκλέξαμε, «έπεσε με τα μούτρα» στη δουλειά και πασχίζει να επαναφέρει την καθημερινότητά μας σε ένα σωστό ρυθμό. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου –και όχι δυο βδομάδες πριν τις εκλογές!- βλέπουμε μια δραστηριότητα στο χωριό, εικόνες που τις είχαμε ξεχάσει:

Πρώτον: καθαριότητα πραγματική σε όλο το χωριό, όχι μόνο στη βιτρίνα, την κεντρικά πλατεία, αλλά και σε γειτονιές απόμακρες που είχαν χρόνια να δουν «σκούπα»! Καθαρίστηκαν δρόμοι, πλατείες, πλατώματα, βρύσες μέσα στο χωριό, το πάρκινγκ κ.α. Αναμένουμε αυτό να υπάρξει και για τα δημόσια κτήρια, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί ποτέ από το 2010 μέχρι σήμερα!
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης, που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία. Είχε να γίνει –όπως λένε οι ντόπιοι- από την «εποχή Τσουκαλά».

Δεύτερο: σημαντικό για τη δημόσια υγεία έργο, η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, μέσα και έξω από το χωριό.

Τρίτο: αποκατάσταση ζημιών στο εσωτερικό οδικό δίκτυο: «Κλείστηκαν» πολλές λακκούβες που έκαναν δύσκολη τη ζωή των αυτοκινητιστών μέσα στο χωριό, όπως στη Βρυσούλα, στα σπίτια Μπίμπα-Καραχάλιου, κ.α..

Τέταρτο: Πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπως αποκατάσταση ζημιών (λακκούβες), κατασκευή τεχνικών για τη συγκράτηση φερτών υλικών μπάζα), διαγράμμιση με κίτρινη μπογιά –πολύ σημαντικό έργο για την ασφάλεια της οδήγησης τις χειμωνιάτικες μέρες με ομίχλη. Κάτι που και αυτό είχε να γίνει από την «εποχή Τσουκαλά».

Πέμπτο: Εργα συντήρησης και απολύμανσης των κοινοτικών σφαγείων και του περιβάλλοντα χώρου, κάτι που είχε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Η σωστή λειτουργία των σφαγείων είναι κομβικής σημασίας για τους κτηνοτρόφους του χωριού μας.

Εκτο: και πολύ σημαντικό: Καθαρίστηκε το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο, ένα αξιοθέατο του χωριού μας που συγκεντρώνει επισκέπτες όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα. Μέχρι τώρα είχε εγκαταλειφθεί από το Δήμο. Με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου –και είναι αξιέπαινος γι’ αυτό- διατηρούσε μια ανεκτή εικόνα.
Τέλος έγιναν ενέργειες για τη συντόμευση της έγκρισης του πίνακα υλοτομίας για τα καυσόξυλα, και ήδη αυτά έχουν διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους.

Για όλα αυτά και για άλλα που γίνονται και θα γίνουν –είμαστε βέβαιοι- οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητάς μας και κυρίως τον Πρόεδρο ΚΩΣΤΑ ΚΕΛΑΦΑ, ο οποίος «κτυπάει κάρτα» και κάνει κανονικό μεροκάματο για να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα. Επίσης τον εντεταλμένο Δημ. Σύμβουλο ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΑ που έχει αγαστή συνεργασία με το Τοπ. Συμβούλιο και βοηθά στην υλοποίηση των έργων, και φυσικά το Δήμο Αλμυρού, που αυτή τη φορά δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ανάβρα.

Από δω και πέρα θα είμαστε εδώ, μιας και υπάρχει αντικείμενο-, να ενημερώνουμε, να κρίνουμε, να επιδοκιμάζουμε και να απαιτούμε.
Με την ευκαιρία των γιορτών που έρχονται, ευχόμαστε σε όλους και σε όλες

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ