Ερώτηση της Κατερίνας Παπανάτσιου για τα κτιριακά προβλήματα της ειδικής αγωγής στον Δήμο Αλμυρού

Ερώτηση της Κατερίνας Παπανάτσιου για τα κτιριακά προβλήματα της ειδικής αγωγής στον Δήμο Αλμυρού

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής

Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνας Παπανάτσιου σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα της ειδικής αγωγής στο Δήμο Αλμυρού μετά από τη πρόσφατη επίσκεψή της στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης.
Στην ερώτησή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι ο Δήμος Αλμυρού για τη κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής διαθέτει Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το διδακτικό προσωπικό και όπως διαπίστωσε και η ίδια η Βουλευτής κατά την επίσκεψή της, στεγάζεται σε χώρο ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός σχολείου Ειδικής Αγωγής, ούτε από θέμα υποδομής, ούτε από θέμα έκτασης. Υπάρχει σημαντικότατη έλλειψη σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί στοιβάζονται σε χώρους παντελώς ακατάλληλους και ανθυγιεινούς, επικίνδυνους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.
Η Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή της ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να στεγαστεί σε ένα κτίριο με τις κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές για την απρόσκοπτη παροχή μιας αποτελεσματικής εκπαίδευσης στους μαθητές, αποδεικνύοντας πως τα άτομα με αναπηρία αποτελούν προτεραιότητα της κοινωνίας μας.

Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια αναφέρει ότι Δήμος Αλμυρού έχει ήδη καταθέσει αίτημα προς την ΚΤΥΠ ΑΕ με σκοπό την εξεύρεση προσωρινών λύσεων για επέκταση και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εξεταστεί και η λύση της δημιουργίας σύγχρονου κτιρίου με κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές που να στεγάζει και να καλύπτει τις ανάγκες της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Επιπλέον το ειδικό σχολείο Αλμυρού αντιμετωπίζει και αυτό κτιριακά προβλήματα καθώς είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σημαντικές και δαπανηρές εργασίες επισκευής και συντήρησης.
Με βάση τα παραπάνω η Βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Αλμυρού για την βελτίωση και επέκταση των υπαρχόντων υποδομών του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και να υποστηριχθεί από το προσωπικό της ΚΤΥΠ ΑΕ σε οτιδήποτε χρειαστεί;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε το Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού να στεγαστεί σε ένα κτίριο με τις κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές για την απρόσκοπτη παροχή μιας αποτελεσματικής εκπαίδευσης στους μαθητές;
3) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Αλμυρού για τις απαραίτητες μελέτες και επισκευές στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρωτοβάθμιας ειδική αγωγή του Δήμου Αλμυρού και να υποστηριχθεί από το προσωπικό της ΚΤΥΠ ΑΕ σε οτιδήποτε χρειαστεί;