Εύβοια: Ερευνα εισαγγελέα για την τραγωδία

Εύβοια: Ερευνα εισαγγελέα για την τραγωδία

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε για την τραγωδία στην Εύβοια, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά οκτώ άτομα από τη φονική κακοκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, διέταξε τη διενέργεια διπλής έρευνας, σε βαθμό κακουργήματος.

Διπλή έρευνα
Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας θα διενεργήσει έρευνα σε κακουργηματικό βαθμό για το αδίκημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», ενώ ο πταισματοδίκης της περιοχής θα διερευνήσει εάν προκύπτουν παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

Πραγματογνωμοσύνη
Μάλιστα, αναμένεται να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα – μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του κ. Προκοπίου, αντεισαγγελέας Χαλκίδας θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, 11 Αυγούστου, στα σημεία των καταστροφών, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να  διενεργηθεί αυτοψία.

Ανυπολόγιστες ζημιές
Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλειας» βύθισε στο πένθος την Εύβοια αφήνοντας πίσω της οκτώ νεκρούς, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε σπίτια και περιουσίες που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά παρασύροντας ανθρώπους και αφανίζοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής σε λίγες μόνο ώρες.

Το πρωί Δευτέρας, βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου και θεωρείται πολύ πιθανό ότι πρόκειται για τον 70χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι και θεωρούνταν αγνοούμενος.

Οι εικόνες μαρτυρούν την βιβλική καταστροφή που υπέστη το μέρος ενώ οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές. Η κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της 3.000 πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ κατεστραμμένα αυτοκίνητα, οδικές αρτηρίες και επαγγελματικοί χώροι συνθέτουν ένα σκηνικό καταστροφής.

www.tovima.gr