Ζ. Μακρή: «2,5 εκ. Ευρώ στον Δήμο Αλμυρού για τον “ΙΑΝΟ”, από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Ζ. Μακρή: «2,5 εκ. Ευρώ στον Δήμο Αλμυρού για τον “ΙΑΝΟ”, από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου 2020, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για την έγκριση και υπογραφή ποσού ύψους 2,5 εκ. € για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ», στον Δήμο Αλμυρού.
Η ως άνω χρηματοδότηση του Δήμου Αλμυρού γίνεται στο πλαίσιο της επιχορήγησης των ΟΤΑ και, συγκεκριμένα, του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας με στόχο, ενδεικτικά και μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των υποδομών, της περιφερειακής οδού και των παράπλευρων κοινόχρηστων χώρων της περιοχής, των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης καθώς και του αλιευτικού καταφυγίου. Η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών, που θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η κ. Μακρή ευχαριστεί, θερμά, για ακόμη μία φορά, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, εργάζεται μεθοδικά, ταχύτατα και συνεκτικά με τις υπηρεσίες του αλλά και με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διοχετευθούν οι πόροι στους Δήμους, που υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας, να αρχίσει, αμέσως, η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών των υποδομών και να ανακουφισθούν, όσο είναι εφικτό, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών.