Ζ. Μακρή: «Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης»

Ζ. Μακρή: «Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης»

Με εγκύκλιο, που υπέγραψε, χθες, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή (αρ. Φ1/580/Δ2/3-01-2022) απουσίες μαθητών, μέχρι πέντε εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στο εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης, κατά το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2022 έως και Μαρτίου 2023, θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη στις σχολικές μονάδες, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων οι εν λόγω απουσίες, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι: «Λόγω της παγκόσμιας έξαρσης της γρίπης και ανταποκρινόμενη στα εύλογα αιτήματα και την ανησυχία πολλών γονέων καθώς ο αριθμός κρουσμάτων είναι αρκετά μεγάλος, απέστειλα την συγκεκριμένη οδηγία στις σχολικές μονάδες, που αναφέρεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ του Νοεμβρίου 2022 και του Μαρτίου 2023, αφού, πρώτα, ζήτησα την σχετική εισήγηση από το Υπουργείο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, για μία ακόμη φορά, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες».