Ζ. Μακρή: Σημαντικές εξελίξεις για την σιδηροδρομική γραμμή ηλεκτροκίνησης Βόλου Λάρισας

Ζ. Μακρή: Σημαντικές εξελίξεις για την σιδηροδρομική γραμμή ηλεκτροκίνησης Βόλου Λάρισας

Μετά από επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε για τις άκρως θετικές εξελίξεις που αφορούν την σιδηροδρομική γραμμή Βόλου- Λάρισας.
Η κ. Μακρή, πληροφορήθηκε, πως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες αναβάθμισης της ήδη υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής σε γραμμή ηλεκτροκίνησης.  Παράλληλα, με την αναβάθμιση της γραμμής, θα υπάρξει και  εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους χιλιάδες, καθημερινά, επιβάτες της γραμμής. Συγκεκριμένα, το έργο ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και αναβάθμισης με ETCS θα αναβαθμίσει θεαματικά την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο μεγάλες θεσσαλικές πόλεις και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα εγκατασταθεί ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ, για ταχύτητες μέχρι και 120 χλμ/ώρα.
Η διαδρομή ανάμεσα στον Βόλο και την Λάρισα, μαζί με τις ενδιάμεσες στάσεις, θα μειωθεί στα 40 λεπτά και παράλληλα θα λειτουργήσει και η προαστιακή σύνδεση μεταξύ Βόλου και Θεσσαλονίκης με συνολικό χρόνο διαδρομής μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση του έργου, που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο για τους σιδηρόδρομους την τελευταία δεκαετία αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου ενώ, στο συνολικό έργο περιλαμβάνονται και η νέα χάραξη της γραμμής από το Λατομείο ως και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, μήκους 10,5 χιλιομέτρων, που θα περνά μέσα από την Α' ΒΙ.ΠΕ.Βόλου, με κατάργηση του "S" που τέμνει την Νέα Ιωνία και τέλος θα δημιουργηθεί νέος σταθμός-στάση στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου που θα εξυπηρετεί καθημερινά τους χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά για την συνεχή και αδιάλειπτη ενημέρωση και  συνεργασία την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και δήλωσε χαρακτηριστικά πως « Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την Μαγνησία μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησής του, από την σημερινή κυβέρνηση, προς όφελος των κατοίκων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Θεσσαλίας, δημιουργώντας τεράστιες οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες».