Ζέττα Μακρή: «Χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για έργα στον Αλμυρό και στην Σκόπελο»

Ζέττα Μακρή: «Χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για έργα στον Αλμυρό και στην Σκόπελο»

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή πληροφορήθηκε, αργά, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, για τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων ενός έργου του Δήμου Αλμυρού και δύο έργων του Δήμου Σκοπέλου. Με τον κ. Σταθόπουλο, η βουλευτής έχει εξαιρετική συνεργασία και θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που θα διενεργηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να ενημερωθούν, ενδελεχώς, τα μέλη της για θέματα της αρμοδιότητάς του.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, ενέκρινε, σήμερα, την ένταξη των κάτωθι έργων του Νομού Μαγνησίας στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση»:
•    για τον Δήμο Αλμυρού, το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αλμυρού μέσω της υπόγειας  αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων» προϋπολογισμού 174.891 € και
•    για τον Δήμο Σκοπέλου, τα έργα: «Προμήθεια συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ», προϋπολογισμού 112.604,00 € και «Προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των δαπέδων σε προαύλιους χώρους σχολείων», προϋπολογισμού 51.429 €.
Σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις των ως άνω έργων από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έγιναν στο πλαίσιο δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου, που υλοποιούνται με κύριο στόχο την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού, την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας στο οικιστικό περιβάλλον, την αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική αναβάθμιση των πόλεων καθώς και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος,
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Σταθόπουλο για αυτές τις εγκρίσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, αποτέλεσμα της καλής και  γόνιμης συνεργασίας, δήλωσε ικανοποιημένη από την θετική έκβαση της υποβολής των προτάσεων από τους Δήμους Αλμυρού και Σκοπέλου και τόνισε ότι τα έργα αυτά αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος των περιοχών, στις οποίες θα υλοποιηθούν, και θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.