Η Beyonce ποζάρει για τη British Vogue στον φακό της 21χρονης Kennedi Carter

Η Beyonce ποζάρει για τη British Vogue στον φακό της 21χρονης Kennedi Carter

Η Kennedi Carter είναι 21 χρόνων και πρόσφατα είχε την τιμή να φωτογραφίσει ένα από τα είδωλά της, την Beyoncé, και έγινε η νεότερη σε ηλικία φωτογράφος εξωφύλλου της British Vogue.

Η Beyoncé ζήτησε μια έγχρωμη για τα πορτρέτα της και εντόπισε την Carter με τη βοήθεια του αρχισυντάκτη του βρετανικού περιοδικού, του Edward Enninful. Και τα τρία εξώφυλλα της British Vogue δείχνουν την Beyoncé με κρεασιόν των Mugler, Adidas και Alexander McQueen, αντιστοίχως.

Δεν ήταν άπειρη η Carter ως φωτογράφος της οποίας η τέχνη έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας: φωτογραφικό αυτοπορτρέτο της είχε συμπεριληφθεί σε ειδικό πρότζεκτ των Τάιμς της Νέας Υόρκης με θέμα Μαύρους φωτογράφους.

Για το περιοδικό GQ είχε κάνει πορτρέτα του Bubba Wallace, του οδηγού σε αγώνες αυτοκινήτων στη NASCAR Cup Series. Είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στο «Ones to Watch 2020» της British Journal of Photography και είχε κερδίσει το βραβείο μίας φωτογραφίας που έδωσε εφέτος το Pride Photo.

Στον ιστότοπό της, η Carter -κατάγεται από το Ντάραμ της Βόρειας Καρολίνας και τώρα ζει στο Ντάλας, Τέξας- περιγράφει τη δουλειά της ως μια έρευνα στις «αισθητικές και κοινωνικοπολιτικές πλευρές της ζωής των Μαύρων καθώς και στις παραγνωρισμένες ομορφιές της Μαύρης εμπειρίας: δέρμα, υφή, τραύμα, ειρήνη, αγάπη και κοινότητα».

Για τη φωτογράφιση της Beyoncé, είπε στη Vogue: «Έκανα πολλή έρευνα στο πώς δουλεύει, και είχα υποτιμήσει το πόσο πρόθυμη είναι να υποταχθεί σε ένα όραμα (καλλιτέχνη) και πραγματικά να γίνει η μούσα κάποιου άλλου».

https://www.govastileto.gr