Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Αλμυρού για την λειτουργία του σχολείου από Δευτέρα 12/4

Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Αλμυρού για την λειτουργία του σχολείου από Δευτέρα 12/4

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 θα λειτουργήσουν κανονικά τα μαθήματα

στο ΓΕΛ Αλμυρού. Τα τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα: Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο και θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί. Οι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Σε περίπτωση που το self-test είναι αρνητικό, τότε για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
Σε περίπτωση που το το self-test είναι θετικό: Οι μαθητές θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.