Η γιορτή του Αγίου Νικολάου σε Αλμυρό, Κρόκιο και Βόλο

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου σε Αλμυρό, Κρόκιο και Βόλο

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγ. Νικολάου στους Ιερούς Ναούς της Μαγνησίας

Την μνήμη του  Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού,
ετοιμάζεται να πανηγυρίσει η Τοπική μας Εκκλησία το διήμερο 5-6/12.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, οι ακολουθίες που θα τελεσθούν είναι οι εξής:
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και Ώρα 18.30: Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.
Θα ακολουθήσει περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου διά των οδών Πατριάρχου Ιεροθέου - Αχιλλέως - Μικράς Ασίας - Χρυσοστόμου Σμύρνης - Πατριάρχου Ιεροθέου.
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και Ώρα 07.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου.
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και Ώρα 16.30: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Γιαννιού.

Πρόγραμμα εορτασμού Πολιούχου του Βόλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου
Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στις 9.30  μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 1.30 π.μ.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ως και του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που τούτες τις μέρες φιλοξενείται στον Ναό, στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στο χωριό.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.