Η επίσκεψη του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Η επίσκεψη του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Το Δημαρχείο Αλμυρού επισκέφθηκε το Σάββατο 15/2 ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος απο τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στ. Κολοκούρη και τον επικεφαλής της νεας κάθετης δομής  Πολ. Προστασίας κ. Βασ. Παπαγεωργίου.

Η σημαντική επίσκεψη αφορούσε την ενημέρωση (δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς και φορέων) για το νέο νομοθετικό πλαίσιο Π.Π. με το σχέδιο νόμου 4462 και τις αλλαγές που προβλέπει σχετικά κυριως με τον τρόπο κινητοποίησης του μηχανισμού της Πολ. Προστασίας, με τον ορισμό σε καθε Περιφέρεια ενός περιφερειακού Διοικητή που θα ειναι αδιαμφισβήτητος γνώστης του ζητήματος της Πολ. Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού τόνισε πως η Πυροσβεστική και η Πολ. Προστασία είναι απο τις πιο σημαντικές Υπηρεσίες που συνδέουν τον Πολίτη με την Κεντρική Διοίκηση, όμως δεν έχουν τύχει μέχρι σήμερα της φροντίδας που τους αρμόζει. Για το λόγο αυτό και ζήτησε την ενίσχυση του Δήμου σε προσωπικό και μηχανήματα - στο μέτρο των δυνατοτήτων- αλλά και πυροσβεστικό κλιμάκιο εντός της πόλης, σε χώρο που θα διαθέσει ο Δήμος.