Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την τόνωση του τουρισμού

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την τόνωση του τουρισμού

Για την περαιτέρω υποστήριξη του τουρισμού, ιδιαίτερα του οδικού τουρισμού από τις βαλκανικές χώρες, μετά την έξαρση της υγειονομικής κρίσης, παρενέβη, κοινοβουλευτικά, με κατάθεση αναφοράς, χθες, Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής  Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Ειδικότερα, το πρόσφατο μέτρο της υποβολής των αλλοδαπών τουριστών σε εξέταση για COVID-19, τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα, έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις, με αποτέλεσμα η πληρότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, από 40-50% που ήταν, να έχει πέσει κατακόρυφα, σε μονοψήφια νούμερα, και για πολλές από αυτές να ελλοχεύει και ο κίνδυνος πρόωρης διακοπής της λειτουργίας τους. Προκειμένου να αναστραφεί αυτή η εικόνα,  η πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων πρότεινε, ως κίνητρο για την εισροή των τουριστών, τη  χρηματοδότηση, κατά 50%, της δαπάνης της εξέτασης από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Δεδομένου ότι στον Νομό Μαγνησίας δραστηριοποιούνται, ως επί τω πλείστω, πολλά μικρά ξενοδοχεία, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το συγκεκριμένο κόστος, η Ένωση ξενοδόχων του Νομού προτείνει την επιστροφή, στους ιδιοκτήτες αυτών, από το κράτος, του 50% της δαπάνης της εξέτασης για COVID – 19 στους αλλοδαπές τουρίστες ευελπιστώντας ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία θα έχει πολλαπλάσια οφέλη (μέσω της αύξησης των δημοσίων εσόδων και της ενίσχυσης της απασχόλησης) σε σχέση με το κόστος της σχετικής δαπάνης.
Η κ. Μακρή στηρίζει, για ακόμη μία φορά, τα εύλογα αιτήματα και τις προτάσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αναπτυξιακής προσπάθειας για ανάκαμψη της χώρας.