Η Κ. Παπανάτσιου στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

  Η Κ. Παπανάτσιου στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕ-ΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΠ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 110 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ
ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε στην ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Απ. Αρβανιτόπουλου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό  των 110 χρόνων ζωής του Αθανασάκειου Αρχαιολο-γικού Μουσείου του Βόλου.
Για τη συγκεκριμένη ημερίδα η κ. Παπανάτσιου έκανε την εξής δήλωση:
« Σημαντική η  σημερινή ημερίδα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώτου Έφορα Αρχαιοτήτων  - αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου. Οι ανασκαφικές έρευνές του τη πρώτη και δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα στις κυριότερες αρχαί-ες πόλεις της Μαγνησίας αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Αθανα-σάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου το 1909.
Με τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που διοργανώνο-νται κατά καιρούς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, επιτυγχάνεται το ά-νοιγμα του μουσείου προς την τοπική κοινωνία, έτσι ώστε οι πολίτες της Μαγνησίας να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας της. Αλλά και κάθε επισκέπτης, έρχε-ται σε άμεση επαφή με τα αρχαιολογικά ευρήματα και γνωρίζει της μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας παράλληλα.
Το σημερινό  αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου θεωρείται ως ένα από τα καλύτε-ρα μουσεία της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς επισκέψιμους χώρους της περιοχής μας. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα του ι-διαίτερου ενδιαφέροντος και της εξαιρετικής ευαισθησίας των αρχαιολόγων και των εργαζομένων του μουσείου, που με τη συνεχή προσφορά τους, αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων του».
Κλείνοντας, η κ. Παπανάτσιου συνεχάρη όλους όσους συνετέλεσαν στη διοργάνω-ση των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Αθανασάκειου Αρχαιο-λογικού Μουσείου Βόλου.

Η Κ. Παπανάτσιου στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου