Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην συζητηθεί ψήφισμα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην συζητηθεί ψήφισμα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλμυρού στις 9 Οκτώβρη 2019 καταθέσαμε ψήφισμα καταδίκης της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη συμφωνία επεκτείνει τις βάσεις θανάτου στην Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας με επέκτασή της, τις βάσεις drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, “ιπτάμενων κατασκόπων” στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και κυρίως του δημάρχου κ. Χατζηκυριάκου, σύσσωμη η παράταξή του ψήφισε να μη συζητηθεί το ψήφισμα. Το ίδιο έκαναν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Εσερίδη, που είπε ότι “η πολιτική και ο συνδικαλισμός θα πρέπει να μείνουν έξω από αυτή την αίθουσα”!!!

Ιδιαίτερα για τη νέα πολύχρονη αμυντική συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπουν και την περιοχή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε δολοφονικό ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους κατοίκους, η στάση της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται όχι απλώς απαράδεκτη, αλλά επικίνδυνη. Μπροστά στο έγκλημα που προωθείται με την εγκατάσταση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων, ουσιαστικά βάζει πλάτη, αποδέχεται, ανοίγει δρόμο για να μετατραπεί η περιοχή σε δολοφονικό ορμητήριο ενάντια των γειτονικών λαών και σε στόχο σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ των ανταγωνιστικών συμφερόντων, μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Ιράν, κ.ά.

Καλούμε τον λαό του Δήμου Αλμυρού να καταδικάσει τόσο τη στάση της δημοτικής αρχής Αλμυρού όσο και των λεγόμενων αντιπολιτεύσεων. Οι δημότες μας, που τους χαρακτηρίζουν τα φιλειρηνικά αισθήματα και καταλαβαίνουν ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα εγκληματικά αμερικανονατοϊκά σχέδια δε συμφέρει το λαό μας, να δώσουν μαχητική απάντηση στη συντεταγμένη τακτική της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο καλύτερος υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής.