Η παραγωγή αυτοκινήτων παίρνει και πάλι «μπροστά»!

Η παραγωγή αυτοκινήτων παίρνει και πάλι «μπροστά»!

Ο περιορισμός του κορωνοϊού επιτρέπει την επανεκκίνηση των εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τις μηχανές τους «ζεσταίνουν» και πάλι τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, αφού επαναλειτουργούν σταδιακά σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την χαλάρωση των μέτρων μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα η VW επαναλειτούργησε το μεγαλύτερο εργοστασίου της στο Wolfsburg, καθώς η γερμανική κυβέρνηση πραγματοποίησε άρση του προσωρινού λουκέτου που είχε επιβάλλει υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Την ίδια στιγμή η BMW ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα εργοστάσια στο Goodwood της Βρετανίας και στο Spartanburg στις ΗΠΑ, ενώ οι μονάδες στο Dingolfing της Γερμανίας και στο San Luis Potosi στο Μεξικό να επαναλειτουργήσουν στα μέσα Μαΐου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η BMW, οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους ενώ πλέον τα εργοστασιακά λεωφορεία της εταιρείας μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες και τηρείται νέα διαδικασία εισόδου και εξόδου από αυτά.

Η γερμανική εταιρεία επισήμανε επίσης στους υπαλλήλους της ότι πρέπει να προσέρχονται στις μονάδες φορώντας τα εργοστασιακά τους ρούχα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα αποδυτήρια και να κινούνται μέσω καθορισμένων διαδριμών εντός του εργοστασίου ώστε να διασφαλιστεί η «αραιή» κυκλοφορία των εργατών.

Παρόμοιες προετοιμασίες διενεργεί και η Mercedes-Benz στα εργοστάσια παραγωγής στην Βρέμη και στο Ζιντελφίνγκεν με την εταιρεία να κάνει λόγο ακόμη και για αύξηση της παραγωγής.

Στην Ιταλία, η FCA επαναλειτούργησε την μονάδα στο Sevel της Κ. Ιταλίας, με στόχο να συνεχίσει την παραγωγή με ρυθμό μεταξύ 70% -80%. Παράλληλα ξεκίνησε και σε περιορισμένο επίπεδο η λειτουργία στα εργοστάσια Cassino, Pomigliano, Termoli και Mirafiori, κυρίως για εξαρτήματα που συνδέονται με την παραγωγή στο Sevel.

Η Toyota στη Γαλλία, επαναλειτούργησε αυτή την εβδομάδα το εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βαλενσιέν.

Η Renault ξεκίνησε να παράγει κινητήρες στο εργοστάσιό της στο Cleon, δυτικά του Παρισιού, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το εργοστάσιο στο Flins, όπου όμως μόνο το 25% του εργατικού δυναμικού αναμένεται να συνεχίσει την εργασία του.

Η Volvo Cars επίσης άνοιξε ξανά το εργοστάσιό της στο Torslanda του Γκέτεμποργκ.

Η Skoda επίσης ξεκίνησε την Δευτέρα 27 Απριλίου την παραγωγή στα τρία εργοστάσιά της στην Τσεχία, τα οποία είχαν αναστείλει τις εργασίες τους από τις 18 Μαρτίου.

https://www.newsauto.gr