Ηρθαν οι πρώτες πτήσεις από Αγγλία και Γερμανία στη Ν. Αγχίαλο

Ηρθαν οι πρώτες πτήσεις από Αγγλία και Γερμανία στη Ν. Αγχίαλο

Ανοιξε το Σάββατο ο κύκλος των αεροπορικών αφίξεων για τους πρώτους Γερμανούς και Αγγλους τουρίστες στη χερσαία Μαγνησία. Πρώτη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου πτήση της αεροπορικής εταιρείας Condor από το Μόναχο με 176 επιβαίνοντες στις 9 το πρωί, με την Easy Jet να ακολούθησε στις 11.20 από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, με ανάλογη πληρότητα.

Το δυσάρεστο στοιχείο είναι η ακύρωση των πτήσεων της γερμανικής εταιρείας Condor, που ήταν προγραμματισμένες κάθε Τετάρτη, με την πτήση του Σαββάτου να διατηρείται, ωστόσο. Στο μεταξύ, η βρετανική Easy Jet θα εκτελεί δύο πτήσεις εβδομαδιαίως στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στη διάρκεια της σεζόν.

Με τις πτήσεις των υπολοίπων χωρών να παραμένουν στον «αέρα» και ερώτημα να πλανάται για τις αυστριακές πτήσεις, προκαλεί ανησυχία η μείωση του αριθμού των Γερμανών τουριστών και γενικά των ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Οι Βρετανοί που αποτελούν παραδοσιακά τους «αιμοδότες» του τουρισμού στη χερσαία Μαγνησία, αναμένεται να διατηρήσουν και φέτος τα σκήπτρα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Συγκρατημένος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο Κώστας Ευσταθίου, αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, ο οποίος κάνει λόγο για μια «πολύ δύσκολη χρονιά, που όπως όλα δείχνουν θα περιοριστεί σε πτήσεις από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία», με τις ελπίδες για τόνωση της αεροπορικής κίνησης να εναποτίθενται στην επόμενη χρονιά.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι, με τον Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας να περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με «πάγωμα» κρατήσεων λόγω των εθνικών γεγονότων και μεγάλα ποσοστά ακυρώσεων από τις βαλκανικές χώρες, μετά τη θέσπιση του τεστ 72 ωρών για τους ξένους τουρίστες που κατευθύνονται οδικώς στην περιοχή μέσω του Προμαχώνα. Εξαιρετικά επιφυλακτικός και προβληματισμένος εμφανίζεται ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος εκτιμά, ωστόσο, ότι θα σημειωθεί πληρότητα 50% τον Αύγουστο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, ενώ επισημαίνει ότι «προσπαθούμε να «κλείσουμε» με τις μικρότερες δυνατές ζημιές».

Ανάσα για τους ξενοδόχους χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Κοντορίζος, γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τις αεροπορικές αφίξεις των πρώτων Γερμανών και Βρετανών τουριστών στην χερσαία Μαγνησία. «Από τις μεγαλύτερες αγορές η Αγγλία, μας προτιμούν οι Βρετανοί και ταξιδεύουν στο Πήλιο. Κατά συνέπεια προσδοκούμε να τονωθεί η τουριστική κίνηση από τη Βρετανία. Η εικόνα είναι υποτονική, αλλά αρχίζει σιγά – σιγά να παρουσιάζει ανοδική τάση. Εχουμε απειροελάχιστη αύξηση της τάξης του 13% σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο», είπε.

Καταθέτοντας την άποψή του ο ξενοδόχος Κώστας Λεβέντης ανέφερε ότι «η χρονιά είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη και το είχαμε επισημάνει ευθύς εξαρχής. Το ζητούμενο είναι πώς θα κλείσουμε την ψαλίδα. Η χερσαία Μαγνησία έχει πιθανότητες να κλείσει την ψαλίδα, αλλά θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και θα το γνωρίζουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου». Περιγράφοντας την τουριστική εικόνα της χερσαίας Μαγνησίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «την εβδομάδα που πέρασε, ανέβασε πληρότητες η χερσαία Μαγνησία, τόσο από βαλκανικές χώρες, πλην Σερβίας, όσο και από Ελληνες. Ο στόχος είναι να πάει καλά και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τον Αύγουστο».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
www.taxydromos.gr