Θα είναι ηλεκτρική η επόμενη McLaren F1;

Θα είναι ηλεκτρική η επόμενη McLaren F1;

Ένα από τα αυτοκίνητα που άλλαξαν την ιστορία της αυτοκίνησης ίσως να επιστρέψει σύντομα και μάλιστα ως ηλεκτρικό.

Η εμβληματική ΜcLaren F1 υπήρξε το αυτοκίνητο που σημάδεψε την δεκαετία του ‘90, και ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των hypercars. Ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρη και οι τιμές της μπορεί να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Για την κατασκευή εκείνου του ιστορικού αυτοκινήτου είχαν συνεργαστεί δύο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι BMW και McLaren. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού CAR, στελέχη των δύο εταιρειών συναντήθηκαν πρόσφατα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ενδεχόμενο από κοινού παραγωγής δύο νέων μοντέλων. Ένα από τα δύο θα είναι ένα σύγχρονο, ηλεκτρικό hypercar, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη θέση της McLaren F1 της δεκαετίας του ‘90.

Σε αυτή τη συνεργασία, η McLaren θα προσφέρει την τεχνογνωσία στην κατασκευή πλαισίου από carbon fiber αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τις αναρτήσεις και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Με τη σειρά της η BMW θα παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τις μπαταρίες, τα μοτέρ και το λογισμικό.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ