Θύμα Νιγηριανών χάκερ ο Φώτης Χατζηδημητρίου στο Instagram

Θύμα Νιγηριανών χάκερ ο Φώτης Χατζηδημητρίου στο Instagram

Θύμα άγνωστων χάκερ, Νιγηριανής προέλευσης, έπεσε ο μικροβιολόγος Φώτης Χατηδημητρίου

από τον Αλμυρό, που έκανε το …λάθος να προσπαθήσει να εξυπηρετήσει δήθεν πελάτισσά του, που ζητούσε ιατρική συμβουλή.
Ο γιατρός, όπου ανέφερε στο magnesianews.gr δέχτηκε ερώτημα πελάτισσας και φίλης του μέσω instagram για παροχή ιατρικής συμβουλής, ωστόσο στο μήνυμα που δέχτηκε υπήρχε ένα λινκ που πάτησε, με αποτέλεσμα να του υποκλέψουν τους κωδικούς του λογαριασμού του και πλέον στο προφίλ του κ. Χατζηδημητρίου να φαίνεται δήθεν επένδυση σε Bitcoin στο οποίο φαίνεται ότι κάποιος επένδυσε 1500 € και σε 3 ώρες έλαβε 19500 €!

Βέβαια καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται για απάτη, καθώς υπάρχουν συντακτικά λάθη στο μικρό κείμενο που έχει αναρτηθεί, ενώ η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναγράφει, παραπέμπει στον απατεώνα, που είναι Νιγηριανός!

Το θέμα είναι ότι το προφίλ του μικροβιολόγου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι προτρέπει τους φίλους του να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη απάτη, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

«Μετά το χακάρισμα του λογαριασμού μου που δέχτηκα την Κυριακή, είναι αδύνατον να μπω στο προφίλ μου και να το διορθώσω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ενημερώσω τους φίλους μου ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Χατζηδημητρίου.
Ο ίδιος είπε ότι έλαβε νέους κωδικούς και δημιούργησε νέο προφίλ, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση στο υπάρχον, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο ίδιος προτρέπει τους φίλους και γνωστούς του να κάνουν τη συγκεκριμένη επένδυση – απάτη.

Ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι δεν έκανε καταγγελία στις αρχές, γιατί δεν υπάρχει οικονομική ζημιά και εκφράζει την ελπίδα οι ακόλουθοί του να καταλάβουν ότι πρόκειται για απάτη και να μην πιστέψουν σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος να βάλει κέρδος πάνω από 18.000 € σε τρεις ώρες…

www.magnesianews.gr