Ιδιώτες κέρδισαν αγωγή κατά του δήμου Αλμυρού

Ιδιώτες κέρδισαν αγωγή κατά του δήμου Αλμυρού

Ποσό 1.875 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε κάθε έναν

από τους δύο ιδιοκτήτες αποθήκης στη Σούρπη, για οφειλόμενα μισθώματα για το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2014 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.Επιπλέον θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 120 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Δήμος Αλμυρού, ως καθ ́ όλα διάδοχος του
πρώην Δήμου Σούρπης, δεν έχει εκπληρώσει προς τους ενάγοντες τις υποχρεώσεις του.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή, η οποία αποφάσισε πως ο Δήμος απαιτείται ικανοποιήσει το αίτημα και να μην ασκήσει έφεση.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης είπε πως οι διάδικοι έχουν πληρωθεί τα μισθώματα κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας.

Η Οικονομική Επιτροπή συντάχθηκε με την πρόταση του νομικού συμβούλου του Δήμου Αλέξανδρου Κοσμά, ο οποίος έκρινε πως δεν υπάρχουν πιθανότητες ευδοκίμησης της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

«Ο Δήμος δεν διέθετε ουσιαστικές ανταποδείξεις των πραγματικών περιστατικών, ούτε πρότεινε
μάρτυρα και προέκυψε-αποδείχθηκε το γεγονός ότι συνεχίστηκε η χρήση της επίδικης αποθήκης και μετά τη λήξη της σύμβασης για το επίδικο χρονικό διάστημα και το Δικαστήριο έκρινε αποδεδειγμένα τα ισχυριζόμενα από τους αντιδίκους στην αγωγή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη γνωμοδότηση του δικηγόρου προς την Οικονομική Επιτροπή.

https://www.taxydromos.gr