Ιωάννα Μαλέσκου: Η «Μενεγάκη της Κρήτης» ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα

Ιωάννα Μαλέσκου: Η «Μενεγάκη της Κρήτης» ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα

Η εντυπωσιακή παρουσιάστρια του Κρήτη TV, Ιωάννα Μαλέσκου, δέχεται στενή πολιορκία από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας - Από την Πρέβεζα πήγε στην Κρήτη ως δασκάλα σε ορεινό χωριό, αλλά την κέρδισε η τηλεόραση
«Οταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;”, εγώ έλεγα δικηγόρος. Είναι ο μπαμπάς μου δικηγόρος και μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο δικογραφίες, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη, τον θαύμαζα. Με γοήτευε και η διαδικασία της επιχειρηματολογίας προκειμένου να διεκδικώ αυτά που ήθελα».

Η Ιωάννα Μαλέσκου τελικά δεν έγινε δικηγόρος. Ούτε όμως και δασκάλα που σπούδασε, δοκίμασε αλλά το εγκατέλειψε. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την τηλεόραση, η οποία την κατέκτησε αργά αλλά πολύ έντονα. Ισως τελικά όσο και να περιπλανηθείς στη ζωή, αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις θα έρθει ακόμη και με μικρή καθυστέρηση.

Γεννημένη στην Πρέβεζα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ιωάννα, η τρίτη κόρη της οικογένειας, είναι ένα κορίτσι το οποίο νιώθει την ανάγκη να αλλάξει τον κόσμο, «ήθελα να μη στεναχωριέται κανείς, δεν ήθελα την αδικία».

Η Ιωάννα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να μπει στη Νομική και να ακολουθήσει τη δουλειά του μπαμπά της. Ξενυχτάει και διαβάζει ασταμάτητα. Η στιγμή των εξετάσεων φτάνει, αλλά και εκείνη των αποτελεσμάτων. «Πέρασα στο Παιδαγωγικό και αυτό έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Μου στοίχισε πάρα πολύ, απογοητεύτηκα γιατί θεωρούσα ότι θα περάσω Νομική. Μου έλεγαν συγχαρητήρια κι εγώ πίστευα ότι με κορόιδευαν».

Τα λάθη και η τηλεόραση
Με το που ορκίστηκε και πήρε πτυχίο, η Ιωάννα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κρήτη. Γεμάτη όνειρα και μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι την περιμένει ξεκίνησε με ενθουσιασμό ο οποίος όμως στη συνέχεια εξατμίστηκε…

«Πήγα σε ένα ορεινό και δυσπρόσιτο χωριό. Εκεί έφαγα τα χαστούκια της ζωής μου, έφτασα στο σημείο να πω ότι θα δηλώσω παραίτηση. [...] Πήγα με την πλατφόρμα και το κολάν στο χωριό χωρίς να ξέρω τι με περίμενε. Εγιναν πολλά περιστατικά. Εφτασα μέχρι στο σημείο να φοβάμαι διότι βρέθηκε κάποιος που με παρακολουθούσε. Ο λόγος ήταν ερωτικός, αλλά όλο αυτό είχε εμμονικό χαρακτήρα».
Η δασκάλα Ιωάννα αρχίζει να μετατίθεται πλησιάζοντας το Ηράκλειο. Τοτε κάποιος γνωστός την προσέγγισε και την παρότρυνε να δοκιμάσει την τύχη της σε διαγωνισμό ομορφιάς και κάπως έτσι δήλωσε συμμετοχή. Το 2017 λοιπόν η Ιωάννα Μαλέσκου στέφεται «Μις Κρήτη».

Εκείνη την περίοδο αρχίζει να πλησιάζει και η τηλεοπτική διαδρομή. Η Ιωάννα ουσιαστικά γυρίζει γύρω-γύρω από την τηλεοπτική αρένα και τελικά ανοίγει μια μικρή πόρτα για να κάνει το ξεκίνημα αρχικά σε ένα μικρό κανάλι. Ακολουθεί η πρόταση από την ΚΡΗΤΗ TV, στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα παρουσιάζοντας την εκπομπή «Καλό μεσημέρι».

Η ώρα της μεγάλης απόφασης
Ο καιρός περνά, όμως η διάθεσή της για αλλαγές παραμένει. Πριν από μερικούς μήνες δέχτηκε πρόταση να παρουσιάσει το «My Style Rocks» στον ΣΚΑΪ. Η συμφωνία δεν προχώρησε, ωστόσο, λόγω χρονικής στιγμής. «Επειδή είχα συμφωνήσει με το ΚΡΗΤΗ TV μία εβδομάδα πριν δεν μπορούσα να φύγω. Είχα κάνει πρεμιέρα μία εβδομάδα πριν και θα φύγω; Οχι. Δεν είμαι σαν μαϊμουδίτσα που πηδάει από το ένα κλαδί στο άλλο. Ηταν λάθος χρονική συγκυρία και αντιεπαγγελματικό να το κάνω. Αλλωστε πιστεύω ότι κρινόμαστε και από τα όχι μας».

Εχει δεχτεί πολλές προτάσεις από μεγάλα κανάλια τα τελευταία χρόνια. Τις απέρριψε γιατί μάλλον έχει συγκεκριμένο στόχο. «Δεν θα άφηνα αυτό που έχω χτίσει εδώ στην Κρήτη για να πάω να κάνω κάτι επικουρικό. Το λέω με όλο τον σεβασμό, δεν το λέω υποτιμητικά».

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως της έγινε πρόταση να παρουσιάσει εκπομπή στον ALPHA το μεσημέρι, και μάλιστα με μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή που έχει τώρα η «Ελένη», αλλά δεν θα είχε καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν θα προχωρήσει όμως ούτε αυτή η συνεργασία. Η ίδια λέει επ’ αυτού: «Η πρόταση έγινε πριν από πολύ καιρό. Ο λόγος που δεν δέχτηκα ήταν θέμα αρχών και αφορούσε κάποιους όρους του συμβολαίου».

Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν. Είναι σαφές πως οι προτάσεις συνεχίστηκαν και μια συγκεκριμένη είναι αυτή που, όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα προχωρήσει. «Δεν μπορώ να πω από ποια κανάλια έχω δεχτεί πρόταση, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και όχι μόνο από ένα κανάλι. Είμαι σε φάση που αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα. Κρίνονται όλα από στιγμές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα συμφωνήσω με κάποιο κανάλι. Μέχρι να μπει η υπογραφή αλλάζουν πολλά πράγματα, οπότε είμαι επιφυλακτική. Τα ψιλά γράμματα είναι πολύ σημαντικά». Τις επόμενες ημέρες όλα θα φανούν. Είτε γίνουν είτε ναυαγήσουν, που μάλλον είναι απίθανο. Μέχρι τότε φυσικά, εκτός από τη δουλειά, υπάρχει και το προσωπικό κομμάτι. Μια νέα γυναίκα δεν θέλει μόνο τον θρόνο της παρουσιάστριας. «Θέλω πάρα πολύ να αποκτήσω οικογένεια, αγαπώ πολύ τα παιδιά. Μακάρι να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που θα κατανοεί και θα είναι εκεί απλά για σένα».

πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ