Κ. Μαραβέγιας: «Κανονικά θα τηρηθεί το πρόγραμμα εξετάσεων μαστογραφιών των κινητών μονάδων στη Μαγνησία»

Κ. Μαραβέγιας: «Κανονικά θα τηρηθεί το πρόγραμμα εξετάσεων μαστογραφιών των κινητών μονάδων στη Μαγνησία»

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια στο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων της 5ης ΥΠΕ. Πρόκειται για αυτοκινούμενα ιατρεία που μπορούν να διενεργούν σειρά προληπτικών ελέγχων και διαγνωστικών εξετάσεων συμπολιτών μας με μειωμένη κινητικότητα ή όσων διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λόγω του κατεπείγοντος με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, ενημερώθηκε ότι όλες οι κινητές μονάδες κινούνταν χωρίς άδεια λειτουργίας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού τους όσο και για την αξιοπιστία των παρεχομένων υπηρεσιών.
Πρόκειται για βαρύτατη παράλειψη, την ευθύνη της οποίας φέρει η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρώην Διοικητής της 5ης ΥΠΕ.
Ο νέος Διοικητής κ. Σερέτης διαβεβαίωσε τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια στη συνομιλία τους ότι θα τηρηθεί η προγραμματισμένη μετάβαση της μονάδας στην Αγριά Βόλου, καθώς ο μαστογράφος είναι αδειοδοτημένος και σε περίπου δύο μήνες από τώρα θα γίνει επαναπρογραμματισμός των δραστηριοτήτων όλων πλέον των μονάδων, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησής τους.