Κάλεσμα του αγροτικού συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ

Κάλεσμα του αγροτικού συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να συμμετάσχουμε μαζικά ,στο μεγάλο συλλαλητήριο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώνουν οι οικογένειές μας.

Η ΝΔ, με την ανάδειξή της σε κυβέρνηση, συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές χαμηλότερες και από τις περσινές. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης, σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής ως τις εκλογές, δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας. Υλοποιείται το χαράτσι του "πράσινου τέλους" στο νερό.

Οι αποφάσεις της ΕΕ για το τσίπουρο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν ξεκλήρισμα, συγκέντρωση παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μείωση εισοδήματος αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν και να τις ανατρέψουμε στην πράξη.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς. Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις.

Διαρρέουν σενάρια περί μείωσης του αφορολόγητου, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Το αφορολόγητο που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες και 40 μερόνυχτα στα μπλόκα το 2016, τους λέμε κατηγορηματικά πως, όχι, δεν θα επιτρέψουμε να μειωθεί, απεναντίας διεκδικούμε αύξηση στις 12.000 ευρώ αφορολόγητο, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στην κτηνοτροφία, η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των "ελληνοποιήσεων" σε γάλα και κρέας. Οι αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί στην ΕΕ με τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η συνθήκη του Μάαστριχτ, προϋποθέτουν και επιβάλουν την εισαγωγή γάλατος και κρέατος, οπότε ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα πάρουν τη μορφή καταιγίδας το επόμενο διάστημα, το ασφαλιστικό που θα ανοίξει και πάλι, οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος, φτωχοποίηση και τελικά ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγρότες.

Το αίσχος των εξευτελιστικών συντάξεων για αγρότες και κτηνοτρόφοι που η σύνταξή τους για 20 χρόνια Ασφάλιση, είναι μόλις 96 ευρώ το μήνα και με την ανταποδοτική Ασφάλιση 20 χρόνων, φτάνει μόλις στα 330 ευρώ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και δράσης προς κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που συνειδητοποιεί ότι όλα τα παραπάνω θα τσακίσουν τη ζωή του και καταλαβαίνει πως ό,τι κατακτήσαμε ως τώρα, ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών πολυήμερων αγώνων και μπλόκων.

Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί μας, δίνουν όμως "γη και ύδωρ" στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας.

Η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια θα οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στη φτώχεια και τον αφανισμό μας.

Συνάδελφοι αγρότες - κτηνοτρόφοι.

Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας.
Να επιβάλουμε λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων που διεκδικούμε. Απαραίτητη προϋπόθεση, το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας που έχουμε κοινά προβλήματα.

Αυτή η κοινωνική συμμαχία που με τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.Να φέρει αποτελέσματα ,να ανοίξει το δρόμο ώστε να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Δίνουμε βροντερό και μαχητικό "παρών" στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

Το Δ.Σ.