Καιρός: Και μετά τις βροχές έρχεται κύμα ζέστης -Τριήμερο για... παραλία, με 38άρια

Καιρός: Και μετά τις βροχές έρχεται κύμα ζέστης -Τριήμερο για... παραλία, με 38άρια

Μια ανορθόδοξη πορεία θα ακολουθήσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Μετά τις ισχυρές βροχές, κατά τις οποίες «βούλιαξαν» περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου, ο καιρός αναμένεται να μείνει για λίγες ημέρες ασταθής.

Σήμερα, όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο, στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και αργότερα στη Δυτική Πελοπόννησο και -μετά το μεσημέρι- στη Θράκη.

Λαγουβάρδος: Ερχεται ασυνήθιστη θερμή εισβολή
Παρά ταύτα, εντός της εβδομάδας ο καιρός θα κάνει μια ασυνήθιστη στροφή. Οπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), «τα μοντέλα δείχνουν ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει μερικώς, όμως την Παρασκευή θα αρχίσει να ανεβαίνει».

Πρόκειται για «μια ισχυρή θερμή εισβολή που θα “καθίσει” στην περιοχή το τριήμερο του Σαββάτου, της Κυριακής και της Δευτέρας. Αναμένουμε ότι θερμές μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ αυτές οι συνθήκες θα υποβοηθηθούν και από την άπνοια». Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αυτή η συμπεριφορά του καιρού «ξεφεύγει από τα συνηθισμένα για το τρέχον διάστημα, δηλαδή τα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, καθώς η προς τα πάνω απόκλιση της θερμοκρασίας θα είναι μεγάλη».

Ο Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη θερμή εισβολή, όπως το αν θα συνοδευτεί από αφρικανική σκόνη, παράγοντας που αναμένεται να περιορίσει σε κάποιο βαθμό την άνοδο της θερμοκρασίας.

Τι δείχνουν οι προγνωστικοί χάρτες
Το meteo.gr αναμένεται να εκδώσει νέα ενημέρωση για τη μεταβολή του καιρού, η οποία, ωστόσο, θεωρείται βέβαιη. Άνοδο της θερμοκρασίας ήδη από την Παρασκευή (στα νότια) και το Σάββατο «βλέπει» και η ΕΜΥ.

Στους προγνωστικούς χάρτες θερμοκρασιών μάλιστα εμφανίζονται τιμές έως και 35 ή και… 39 βαθμούς για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πηγή: iefimerida.gr