Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος» διέλυσε την Ιθάκη -«Εσπαγαν τα μουράγια για να φύγει το νερό στη θάλασσα

Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος» διέλυσε την Ιθάκη -«Εσπαγαν τα μουράγια για να φύγει το νερό στη θάλασσα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από την Ιθάκη.

«Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δεν βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν σε περίπτωση που έχουμε δεύτερη νεροποντή», δήλωσε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτας μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα Mega.

«Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό», συνέχισε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μετά από 13 μήνες καταστρέφεται πάλι το νησί», σχολίασε από την πλευρά του ο έπαρχος Ιθάκης Αθανάσιος Λιβιτσάνης. «Γκρεμίσαμε τα μουράγια για να φύγει το νερό και η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο», συνέχισε και τόνισε ότι στο Βαθύ έριξε 313 χιλιοστά βροχής ανά στρέμμα σε 9 ώρες. «Είναι το διπλό νερό που έριξε από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα», ανέφερε.

«Δεν υπάρχουν ζημιές στις υποδομές όπως με τον Ιανό πέρυσι, αλλά υπάρχουν φοβερές ζημιές στους ιδιώτες και τους επαγγελματίες. Όλα τα μαγαζιά του παραλιακού δρόμου έχουν πλημμυρίσει», είπε.

Πηγή:iefimerida.gr